Sterk deelnemersveld eerste Internationale Dinkel Swim Meet

In het gerenoveerde Sportcomplex “Dorper Esch” in Denekamp wordt zaterdag 30 november a.s. door zwemclub De Dinkel de 1e Internationale Dinkel Swim Meet georganiseerd. Ondanks het feit dat deze wedstrijd in een drukke periode wordt georganiseerd (tussen de regionale kampioenschappen en Nationale kampioenschappen), is de organisatie er toch in geslaagd om totaal 20 clubs uit heel Nederland en Duitsland aan de start te krijgen.

De wedstrijden beginnen om 09.30 u. ’s morgens en zullen tot ca. 18.00 uur duren. Er staan 50 m., 100 m. en 200 m. nummers op het programma en er zal elektronische tijdwaarneming worden gebruikt. Finales voor senioren en junioren op alle 100 m.- nummers staan gepland vanaf 16.30 u. Deze finales zullen worden gehouden in een mooie ambiance, met muziek- en lichtshow. Met name de finales voor de senioren beloven een hele spannende aangelegenheid te worden.

Een groot aantal nationale toppers en subtoppers komen aan de start en hoofdklasse-clubs als Orca Leeuwarden, Trivia Groningen, AZ&PC Amersfoort, DWK Barneveld en Dedemsvaart AC geven acte de présence. Ook de organiserende vereniging is sterk vertegenwoordigd met o.a. Lonne Dijkhuis, Madelijne Schothans, Anouk Knippers, Myrna Schasfoort, Yke Groener, Karst Boersma, Dennis Kamps, Lukas Binnekamp, Luuk Bos en Tom Laarhuis. Uit Duitsland komen Aachener SV, TVE Greven en SV Rheine; de ploeg uit Aken zal worden ondergebracht bij gastgezinnen in Denekamp.

Van de Twentse clubs doen ZPV de Veene Almelo/Wierden (met o.a. Yvon Versteeg en juniorentalent Rolf ter Keurs), ZPC de Hof uit Goor/Markelo (met o.a. Elisa Haverkate) en SG EZCL Enschede/Losser mee. Mooi is het weerzien met de AZ&PC-ers Kasper de Leeuw en Sterre Mooiweer, die voorheen voor de Dinkel uitkwamen. Ook weer eens terug in Denekamp is oud-Nederlands kampioene 200 m. schoolslag Loes Zanderink, die nu voor SwimGym zwemt. Er zal mooie zwemsport te zien in de “Dorper Esch” en de toegang voor publiek is gratis.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer