Belangrijke overwinning v.v. Den Ham op Quick’20

Bij de wedstrijd tegen Quick’20 was het improviseren geblazen voor trainer Jurgen Kok van Den Ham. Door blessures waren drie spelers , te weten Tommie Dam, Luuk Kuiper en Dewy Drost niet inzetbaar. Daardoor kwam de rechtsback op de centrale positie achterin te staan en de linksback ineens op de nr. 10 positie. En het moet gezegd dat ging de Hammer ploeg prima af.

Van meet af aan was er strijd op het veld. De eerste helft was qua kansen vrij minimaal, het venijn zat hem duidelijk in de 2e vijf en veertig minuten. Daarbij was Quick’20 misschien technisch gezien wel de betere ploeg, echter de Hammenaren zetten daar een inzet en vechtlust tegen aan dat het een lust was om te zien. Toch was het aan de “man of the match” van deze middag, doelman Jeffrey Ekkel te danken dat de volle drie punten in Den Ham bleven.

In de 56e minuut wist hij een zeker doelpunt te voorkomen met een katachtige reflex. Daarna was Den Ham dicht bij een treffer toen Kevin Ruiterkamp zijn inzet net voor het doel langs zag gaan. In de 65e minuut was het Randall van Haarst die op inzet de bal wist te ontfutselen aan de verdediging van Quick’20 en met de linker teen de doelman wist te passeren.

Opnieuw was doelman Ekkel enkele minuten later weer de redder van Den Ham. Het laatste kwartier ging Quick’20 forceren en achter één op één spelen. Steeds vonden ze bij hun inzet de Hammer doelman op zijn post. Trainer Kok wisselde de moegestreden Jelmer Bolks, die uitstekend op dreef was op het middenveld voor Julian Nijland. Diens eerste actie was een mooie pass op Kevin Ruiterkamp die helaas geen doelpunt opleverde.

Daarna had Den Ham nog enkele fraaie kansen door o.a. Thomas Remmink en Tom Hallink om de voorsprong uit te breiden. Gescoord werd er echter niet meer en Den Ham wist met veel inzet de volle buit over de streep te trekken en zodoende de zeer belangrijke drie punten bij te schrijven.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer