Dames Rivo laten opnieuw een Nijmeegse koploper struikelen

Twee weken geleden presteerde Rivo dames het om Pegasus in Nijmegen het eerste verlies van dit seizoen toe te brengen. Nu kwam Vocasa uit hetzelfde Nijmegen op bezoek in de Reggehal. En ook die ploeg stond nu bovenaan in de 2e divisie, samen met Pegasus allebei op 31 punten terwijl Rivo op 23 stond voorafgaand aan de wedstrijd.

De eerste set startte Rivo voortvarend, de pass lag lekker, Marije Harbers kon het spel goed verdelen en de foutenlast was bij Rivo beduidend lager dan bij de “paarsen”. Zo stond het als snel 16-6. Tja en dan lijken de dames te denken: het komt wel goed. Vervolgens komt er een serve serie van Vocasa waar Rivo geen antwoord op heeft en die pas wordt afgegeven op 16-16. Gelukkig voor Rivo een foutserve, zelf scoren lukte namelijk helemaal niet meer tot op dat moment. Gelukkig pakte Rivo precies op tijd de draad weer op en zonder verder in de problemen te komen werd de set met 25-23 binnengehaald.

In set twee was het meer een wedstrijd, de teams waren uitstekend aan elkaar gewaagd, Vocasa pakte een kleine voorsprong van 2-3 punten en in het middenstuk van de set slaagde Rivo er maar niet in om dichterbij te komen. Dat het team niet snel opgeeft en veerkracht kan tonen hebben ze al vaker laten dit seizoen. Op 20-22 was het voordeel nog voor Vocasa maar door een goede serve serie en een aantal prima rally’s wisten de Rijssense dames in een keer door te stomen naar 25-22. 2-0 op de borden, daar had voorafgaand aan de wedstrijd niet iedereen op gerekend.

In de derde set ging het lange tijd gelijk op al heeft Vocasa wel van meet af aan het initiatief. Rivo bleef bij door de serve-fouten van Vocasa maar kon zelf geen potten breken. Aan het einde van de set stopte Vocasa met fout serveren en bij Rivo lukte helemaal niets meer. Gelukkig was het einde van de set snel daar. 16-25.

Rivo ging niet bij de pakken neerzitten en geholpen door Vocasa dat nu verzande in een hoge foutenlast werd de vierde set een makkie. Aan het einde van de set sputterde Vocasa nog even tegen maar uiteindelijk werd deze belangrijke set, goed voor twee punten, gewonnen met 25-15. De dames zijn een lastige serie van drie (Tornado, Pegasus en Vocasa) ongeschonden doorgekomen. Zaterdag gaan ze naar Apeldoorn waar het plaatselijke Dynamo wacht om 13.30 uur in Omnisport.

Foto: Jan van den Noort.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer