De Tukkers boekt knappe 2-3 zege bij koploper Grol

De Tukkers ging afgelopen zondag op bezoek bij lijstaanvoerder SV Grol. De Albergenaren speelden een prima wedstrijd en beloonden zichzelf met een driepunter: 2-3. Vlak na de aftrap kreeg de thuisploeg al een goede mogelijkheid. Een voorzet vanaf rechts werd bij de tweede paal hoog over geschoten. Daarna was De Tukkers voetballend de betere en kreeg ook kansen. Sjoerd Visschedijk werd vrijgespeeld in kansrijke positie. Hij nam de bal net niet goed aan waardoor een verdediger zijn schot nog kon blokken.

De Tukkers kwam na 13 minuten op voorsprong en deze viel dan ook niet uit de lucht. Grol ging achterin in de fout, waardoor Kjell Huisman alleen op doel af kon. Hij bleef koel en schoof de bal keurig in de hoek: 0-1. In die fase kreeg De Tukkers nog meer goede mogelijkheden om de marge te vergroten. Het schot van Tijn Kok werd door de doelman gered. De keeper van Grol moest even later weer optreden na een inzet van Tim Haarhuis. Ook middenvelder Tymo Schär scoorde bijna een treffer. Zijn schot ging net voorlangs.

Vanaf ongeveer een kwartier voor de rust werd Grol wat sterker en had De Tukkers moeite om van de eigen helft af te komen. De thuisploeg was meerdere malen dreigend met voorzetten vanaf de flanken en scoorden daar na 35 minuten ook uit. Luc Berentsen verlengde de voorzet die op maat was prachtig in de lange hoek: 1-1. Vlak voor de rust was de thuisploeg wederom een paar keer gevaarlijk via voorzetten en wat cornerballen. Tot grote kansen leidde dit, want onder andere doelman Daan Keupink was vandaag sterk in de lucht.

In de tweede helft had Grol iets meer het balbezit, maar kreeg De Tukkers een kans via Sjoerd Visschedijk. Hij speelde zich goed vrij, maar schoot vervolgens in het zijnet. De ploeg uit Groenlo probeerde net als in het eerste bedrijf met hoge voorzetten gevaarlijk te worden. Rond minuut 55 kopte de spits van Grol zo’n voorzet net over het doel.

Het bleef spannend en met nog een kwartier te spelen ging de defensie van Grol in de fout. Sjoerd Visschedijk pakte knap de bal af en had vrije doorging. De doelman redde echter uitstekend. De Tukkers moest achterin alert blijven, want Grol drong wat meer aan in de laatste 10 minuten. Tot tweemaal toe kopte een speler van Grol de bal niet tussen de palen.

Ook aan de andere kant ontstonden kansen. In de 87e minuut kwam De Tukkers na een mooie aanval weer op voorsprong. Tymo Schär stuurde Sjoerd Visschijk weg in de diepte. De aanvaller van De Tukkers omspeelde de doelman en schoot vervolgens raak: 1-2.
Nog geen twee minuten later maakten de Albergenaren de 1-3 en leek de wedstrijd beslist. Tymo Schär zette vanaf de rechterkant de bal laag voor. Kars Velthof stond bij de tweede paal helemaal vrij en maakte de 1-3.

Toch werd het in de slotfase nog spannend. In de blessuretijd bracht Grol, wederom uit een voorzet, de marge terug tot een doelpunt. Thomas Porskamp kopte het leer goed in de hoek: 2-3. De Tukkers hield stand in de slotminuten en boekte zo een knappe overwinning bij de koploper van de 3e klasse A.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer