Holten “Dorp van de Ronde” Ronde van Overijssel 2020

Holten is in 2020 het ‘Dorp van de Ronde’ tijdens de Ronde van Overijssel. Het dorp speelt deze 68e editie de hoofdrol in en rond de wielerklassieker op 2 mei. Pakweg 200 wielrenners staan zaterdag 2 mei 2020 bij het Parkgebouw in Rijssen aan de start van ‘Overijssels mooiste’. Ploegen uit binnen- en buitenland strijden op Overijsselse grond om de winst. Het internationale deelnemersveld krijgt daar ook een extra premiesprint voor de wielen. Liefhebbers zijn zo’n twee weken eerder al welkom in Holten bij de jaarlijkse opwarmer: het wielercafé.

Voorzitter van de Ronde van Overijssel Michiel Vincent spreekt van een logische keus: “Holten is altijd een belangrijk punt in de wedstrijd, wie na een hele dag van zware koers de Holterberg heeft overleefd en vooraan zit in de finale maakt kans op de winst. Daarnaast is Holten ook een wielerdorp bij uitstek. Welke wielrenner kent de Holterberg niet? En dat de start en finish – zoals altijd – in Rijssen zijn, maakt het natuurlijk extra bijzonder. De gemeente Rijssen-Holten is hiermee op zaterdag 2 mei 2020 écht het wielercentrum van Nederland. ” Eerder waren Ootmarsum, Wierden, Lemele, Bornerbroek, Markelo, Vriezenveen en Tubbergen het ‘Dorp van de Ronde’.

Extra winst is er voor ook voor de renners zelf te behalen in Holten. Daar ligt die zaterdag de streep voor de Dorp van de Ronde-sprint. De organisatie van Overijssels Mooiste kijkt speciaal voor deze gelegenheid naar een alternatieve route door het dorp: “We willen dat de wielrenners op een mooie en centrale plek kunnen sprinten om de eretitel en de premie. Als er veel publiek langs de kant staat, rij je als renner ook harder. Dus daar gaan we ons best voor doen.” spreekt de oud-renner Vincent uit ervaring.

Ook het publiek uit Holten en omgeving maakt kans op een overwinning. Want het Dorp van de Ronde is daarmee ook de plaats waar het wielercafé wordt gehouden. Een feestje voor de wielerliefhebber voorafgaand aan de koers. Traditiegetrouw haalt de organisatie bekende wielrenners naar het wielercafé en speelt het publiek om mooie prijzen in de wielerquiz. Naar verwachting is het wielercafé in de week van 13 april. Meer informatie hierover maakt de organisatie later bekend.

Foto: Sportfoto/Dick Soepenberg.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer