Lise Rutgers pakt verrassend goud bij de junioren; zilver voor Demi Roosendaal

Zaterdag vond in Hengelo de tweede kwalificatiewedstrijd turnen plaatst voor de N3/N4 en 3e divisie dames turnen. De turnsters van G.V. Fysion Nijverdal kunnen zich met 3 kwalificatiewedstrijden proberen te plaatsen voor de districtsfinale. Van Fysion deden in Hengelo 12 turnsters mee en zij mochten naar huis met maar liefs 8 top 15 klasseringen en 2 medailles.

In de jongste categorie – instap N3 – vielen helaas zowel Ezra Ronner als Sylvie Rodijk geblesseerd uit. Sophie Krukkert (7e) turnde een knappe wedstrijd nadat zij de laatste trainingen door griep moest missen. Ook Julia van Horen (14e) turnde goed; met name op vloer en rek. Bij de pupil 1 niveau N3 turnde Lynn van Tongeren een stabiele wedstrijd en liet al veel vooruitgang zien ten opzichte van de eerste kwalificatiewedstrijd en werd overall 12e van de 33 pupillen 1. Bij de pupillen 2 een mooi groen Fysion leger: Indy Meijerink (6e), Loes Nijendijk (12e), Elise Roelofs (22e) en Loïs Knobben (23e). Tijdens de eerste kwalificatie werd al snel duidelijk dat het niveau bij de pupillen 2 enorm hoog ligt en een klein foutje al voor een lagere ranking kan zorgen. Loes en Indy turnden een stabiele wedstrijd, bij Elise zat de dunne balk niet helemaal mee. Loïs liet op vloer maar liefst twee nieuwe elementen zien t.o.v. de eerste wedstrijd.

Karit Lorkeers turnde in de jeugd 1 N4 categorie een hele stabiele wedstrijd. Zonder grote fouten mocht zij net niet op het podium plaatsnemen en werd 4e. Bij de jeugd 2 divisie 3 turnde Demi Roosendaal net als de eerste wedstrijd een enorm goede wedstrijd. Dit werd opnieuw beloond met een medaille; zilver voor Demi. Bij de junioren turnden Lynn ten Dam en Lise Rutgers ook beide een foutloze wedstrijd. Doordat je twee jaar in deze zelfde categorie blijft turnen is het niveau best hoog en turnen zij tegen meiden die al een jaar langer in deze categorie turnen. Maar ze lieten zien zich prima staande te houden. Beide een foutloze wedstrijd met een 12e plaats voor Lynn een verrassend goud voor Lise. Emma Jansen turnt bij de senioren categorie, waar ook het niveau erg hoog ligt. Met een mooi gelukte overslag schroef en een foutloze balk is Emma 9e overall geworden. Op 25 januari wordt de 3e en laatste kwalificatiewedstrijd geturnd. Hierna zal blijken wie door mag stromen naar de districtsfinale.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer