WVC Volley Heren pakt onverwacht volle buit tegen Time Out ’75

Zaterdag stond voor de heren van Weghorst Makelaardij WVC Volley de uitwedstrijd tegen Time Out ’75 op het programma. Set 1 begon met het oude 2-4 spelletje waarin Peter en Eddy Oosterhuis spelverdelers waren, Ruben de Koeijer en Hans Gelten de buitenaanvallers en Rik Buijse en Wiljen Veldhuis de midaanvallers. Deze opstelling zou 4 sets lang niet veranderen, je zou het een voordeel kunnen noemen met 6 man, maar ook Time Out had weinig inspiratie aangezien ook hun opstelling 4 sets lang niet of nauwelijks veranderde, wat toch vreemd is met een ruime selectie.

Het beeld van de wedstrijden was dan ook in alle sets verrassend en constant. Bij WVC Volley stond er een ijzersterke basis, waarin elk facet van het volleybalspelletje perfect werd uitgevoerd. Met de service werd veel druk gezet, maar weinig fout geserveerd. Blokkerend en verdedigend werd goed neergezet, zodat de aanvallers van Time Out moeilijk konden scoren. De passing was prima, zodat de gelegenheidsaanvallers op mid, met Wiljen en Rik, en dreiging hadden en ook aangespeeld konden worden. De spelverdeling was als vanouds goed, gevarieerd en constant. En dan scheelt het Eddy en Peter ook een prima balletje konden slaan. Ook de buitenaanvallers Hans (zonder training, aandachtspuntje) en Ruben (die een geweldige wedstrijd speelde) waren met harde klappen en tactische ballen op dreef. En dat alles onder toeziend oog van de toekomstige mid-aanvaller Daniel Brouwer op de tribune.

Time Out stelde daarentegen teleur. Met slappe servicedruk en matige passing breng je jezelf al snel in problemen, maar het echte probleem was het voorspelbare spel. Time Out leunt normaal vooral op twee aanvallers en de vaste spelverdeler en dat was te merken. Hun gelegenheidsspelverdeler was constant slecht, aanvallers konden niet scoren en dan is het snel klaar. De setstanden waren duidelijk: De 1ste set was nog enigszins ‘close’, 21-25, maar daarna was het snel bekeken: 12-25, 16-25 en 17-25. Volgende week wacht in Hengelo koploper Webton 2

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer