DOS’37 op karakter naar halve finales Protos Weering

De kwartfinale van de 43ste editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi is een enorm succes geworden. De tien zalen barsten bijna uit hun voegen en de spanning was in sommige hallen te snijden. De 25 halve finalisten van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi zijn bekend. Daaronder bevindt zich ook DOS’37 die zich als poulewinnaar in de voorrondes meldde in sporthal De Carrousel in Ommen, om het daar op te nemen tegen Hoogeveen-zaterdag, Alcides Meppel, ZZVV Zuidwolde en Dedemsvaart, allemaal teams met veel zaalvoetbalervaring.

Aangezien de selectie van DOS’37 geen enkele zaalvoetballer herbergt, was de verrassing van plaatsing bij de laatste 25 teams dan ook groot in het DOS-kamp. Het voetbal is verre van groots, maar de onderlinge teamgeest en het spelen op karakter, met daarbij een excellerende doelman Patrick Nitert, houdt DOS’37 telkens op de been. Deze spelersgroep en begeleiding, wordt zaterdag in Het Activum in Hoogeveen dan ook een geweldige ervaring rijker, met de zekere aanwezigheid van honderden toeschouwers. Gewoon gaan genieten dus voor de geel-zwarten en opnieuw gaan kijken waar het schip strandt.

In Ommen werd Hoogeveen-zaterdag de poulewinnaar. Na twee minieme zeges, 1-0 op zowel DOS’37 als ZZVV en een ruime overwinning was de halve finale al bereikt, voor de laatste wedstrijd tegen concurrent Alcides. Dat duel ging om de poulewinst en eindigde in 1-1. ZZVV mag zichzelf verwijten dat het uitgeschakeld is, want in haar laatste partij tegen het toen nog puntloze DOS’37, de Vriezenveners verloren ook de tweede wedstrijd tegen Alcides met 4-1, miste de ploeg uit Zuidwolde kans op kans, mede dankzij een subliem optreden van doelman Patrick Nitert. DOS’37 pakte in de slotfase, na een 0-1 achterstand alsnog de winst, door maar liefst vier keer op rij te scoren.

Ook in de laatste wedstrijd tegen Dedemsvaart kwam DOS’37 pas in de absolute slotfase tot winst, nadat een snelle 1-0 voorsprong binnen 30 seconden weer uit handen werd gegeven. Met nog 90 seconden op de klok moest DOS’37 op zijn minst nog twee keer scoren, om kans te maken als één van de vijf beste nummers drie van de tien verschillende sporthallen, de halve finale te bereiken. Door puur op karakter alles op alles te spelen, viel de 2-1 uiteindelijk ook en 3 seconden voor de zoemer, gebeurde waar niemand buiten de DOS-selectie nog op had gerekend alsnog, DOS’37 scoorde de beslissende 3-1 en ging als één van de beste derden verder.

Net als in Vroomshoop pakte DOS’37 ook nu weer mooie geldpremies door wedstrijden met drie goals verschil te winnen en twee keer de topscorer van de avond in huis te hebben (Nick Wennink en Marnick Fokke).

De halve finale van het Protos Weering Zaalvoetbal herbergt na de start met 100 clubs, nu nog 25 teams uit drie verschillende provincies: Groningen, Drenthe en Overijssel. De enige Groningse club is ASVB Blijham, één van de finalisten van vorig jaar en Overijssel wordt alleen nog maar vertegenwoordigd door Bergentheim, Gramsbergen, Bruchterveld, Hardenberg’85, EMMS Slagharen èn… DOS’37 Vriezenveen!

De 25 halve finalisten bestaan uit vier hoofdklassers, drie eersteklassers, elf tweede klassers, zes derde klassers en één vierde klasser. Zaterdag 4 januari gaat het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi verder in vijf verschillende sporthallen. Na te zijn gestart met de voorrondes in maar liefst twintig verschillende sporthallen, werden tijdens de kwartfinales in 10 zalen gespeeld en wordt er nu dus gespeeld in de volgende laatste vijf hallen : Angelslo in Emmen, De Citadel in Dedemsvaart, ’t Grootveld in Dalen, De Eendracht in Zwartemeer en Het Activum in Hoogeveen.

Alleen de vijf poulewinnaars plaatsen zich voor de grote finaledag, op zaterdag 11 januari in zaal Angelslo in Emmen. De vijf nummers twee van de halve finales plaatsen zich voor de tussenronde op woensdag 8 januari, eveneens in Emmen, waarbij er nog een laatste ticket voor de grote finale wacht.

DOS’37 speelt zaterdag in Hoogeveen en het speelschema in deze poule C is vanaf 18:00 uur als volgt:

Dalen – Rolder Boys; DOS’37 – MSC; Rolder Boys – Bergentheim; Dalen – DOS’37; Bergentheim – MSC; Rolder Boys – DOS’37; Bergentheim – Dalen; MSC – Rolder Boys en DOS’37 – Bergentheim en MSC – Dalen.

 

Hieronder de uiteindelijk ranglijst van de kwartfinales met clubs die zich plaatsten voor de halve finale van komende zaterdag :

1. MSC Meppel (hoofdklasse); 2. Hoogeveen-zondag (hoofdklasse); 3. Pesse (3e klasse); 4. Bergentheim (3e klasse); 5. ASVB Blijham (2e klasse); 6. Valthermond (2e klasse); 7. Elim (2e klasse); 8. Gramsbergen (2e klasse); 9. Hoogeveen-zaterdag (3e klasse); 10. SVBO-Emmen zondag (1e klasse); 11. Emmen (hoofdklasse); 12. De Weide Hoogeveen (2e klasse); 13. Dalen (2e klasse); 14. Rolder Boys (2e klasse); 15. Drenthina Emmen (2e klasse); 16. Alcides Meppel (hoofdklasse); 17. Bruchterveld (3e klasse); 18. Noordscheschut (1e klasse); 19. Hardenberg’85 (3e klasse); 20. DZOH Emmen (2e klasse); 21. SC Angelslo Emmen (4e klasse); 22. Germanicus Coevorden (2e klasse); 23. CSCV Coevorden (3e klasse); 24. DOS’37 Vriezenveen (1e klasse) en 25. EMMS Slagharen (2e klasse).

Foto’s: archief

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer