SVZW ontvangt DZC’68

In de eerste thuiswedstrijd van de tweede seizoenshelft speelt SVZW thuis tegen DZC’68 uit Doetinchem. DZC’68 wist al bij aanvang van dit seizoen wat hun te doen stond. Zorgen voor handhaving in de 1e klasse. In het begin van dit seizoen leed DZC’68 nog een paar zware nederlagen, maar in de loop van de competitie ging het beter lopen en werden er ook de nodige punten gehaald. De tegenstander mag het spel maken van DZC’68, en dan wordt geprobeerd om met snelle counters te scoren. Zodoende haalde de club uit twaalf gespeelde wedstrijden 12 punten binnen.

Natuurlijk moet er nog wat gebeuren in de 2e seizoenshelft, maar de vooruitzichten zijn goed. Trainer Jos van der Veen (foto) is natuurlijk niet onbekend met het spelen tegen degradatie. Dat heeft hij wel geleerd bij zijn vorige club, DETO Twenterand. Ook in deze wedstrijd in Wierden zal DZC’68 niet gaan strijden om de schoonheidsprijs, maar om de punten. En dat ook is logisch, want het gaat uiteindelijk om de punten. De snelle Dylan Hendriksen is met 4 doelpunten de topscoorder van DZC’68. Met zijn manier van spelen is hij heel goed te gebruiken in de snelle uitbraken van DZC’68. Dat liet hij ook zien 21 september jl., toen beide ploegen tegenover elkaar stonden in Doetinchem.

SVZW wil na de winterstop doorgaan op de ingeslagen weg van de 1e seizoenshelft. Proberen om lang in de race te blijven om de bovenste plaatsen. Een periodetitel is al binnen, dus meedoen om promotie is al zeker. DFS heeft op dit moment nog de beste papieren voor de 1e plek. Maar de verschillen zijn klein. Het dus zaak om te blijven winnen. Helaas Lukt dat afgelopen zaterdag niet. In Ede was DTS met 2-1 de baas over SVZW. Het behaalde niveau was te laag om deze wedstrijd te kunnen winnen. SVZW is door de overwinning op Swift’64 geplaatst bij de laatste 32 van de districtsbeker.

Uit de loting kwam naar voren dat SVZW naar Go Ahead Kampen moet. De wedstrijd staat voor 22 februari op de agenda. Eerst maar alle aandacht naar de thuiswedstrijd tegen DZC’68. Zelf deze wedstrijd winnen, en dan maar kijken wat de concurrenten hebben gedaan. Elke week zijn er wel verrassende uitslagen. Kijk maar naar 30 november, toen kwam koploper DFS ook niet verder dan 1-1 tegen DZC’68. Voor de winterstop speelde SVZW zes thuiswedstrijden. Alleen WHC wist te winnen in Wierden. De overige 5 wedstrijden werden allemaal winnend afgesloten. Het is te hopen dat de komende thuiswedstrijden veel punten gaan opleveren. De wedstrijd tegen DZC’68 begint om 14:45 uur op Sportpark “Het Lage Veld” in Wierden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer