Atleten van Atletics Nijverdal in de prijzen

Afgelopen zaterdag werd in Apeldoorn het Nederlands kampioenschap masters gehouden. Wilbert Seppenwoolde (eigen foto) wist de 15 rondjes op de 200meter baan af te leggen in 12.27 en kwam als derde over de finish bij de masters 45+. Dit is tevens een nieuw clubrecord op de 3.000 meter.

Zaterdag werd bij het Lageveld in Wierden de Valentijnscross georganiseerd. Dit is de 5e wedstrijd in het cross circuit van het Oosten. De organisatie was in handen van AV Twenterand en die hadden een zwaar parcours uitgestippeld.

Er waren maar liefst 7 2e plaatsen voor asv Atletics maar we beginnen met de nummers 1. Op de 5km bij de vrouwen senioren was Liebeth Voorthuijsen de beste en kwam in 26.49 over de finish. Ook de 2de plaats was voor Atletics. Ilona Kuipers eiste het zilver op in 28.39. Carin Scholte (foto) (masters 50+) hield haar concurrentes ruim achter zich en werd in haar categorie 1ste op de 5km.

Marlou Huijssoon liep bij de meisjes tm 12 jaar de 1,5km. In het cross circuit werd ze 1 maal 2e en 2 maal 1ste. Ook vandaag was Marlou als eerste gefinisht (8,20) en staat ook in het voorlopig algemeen klassement eerste. Julia Seppenwoolde liep ook de 1,5km maar dan bij de meisjes tm 9 jaar. Julia had maar 8.20 nodig voor de 1,5km en werd met deze tijd 2de.

Ook een 2de plaats was er voor Gert Tijhuis (foto intro). Gert liep de 5km bij de senioren en kwam na 21.47 over de finish. Nicola Youssef – Krukkert kreeg ook het zilver omgehangen. Haar eindtijd was 25.30.

Voor de jongens tm 16 jaar stond een 2,5 km cross op het programma. Joran Klumperman liep een goede wedstrijd en pakte een mooie 2de plaats in 10.52. Ook op het podium maar een treetje lager stond Imre ter Halle. Hij werd derde in 11.29. Bij de langste afstand, de 10 km, kon Nick Zwienenberg (foto boven) het hoge tempo van Danny Koppelman niet bijhouden en moest genoegen nemen met een 2e plaats. (43,26).

Bij de masters 50+ was er weer een tweede plaats. Bertil Krukkert liep de 10km in 50.36.

Foto’s: AVT Valentijnscross

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer