Drie judoka’s van THAG en Judo Almelo naar het NK

Tijdens de districtskampioenschappen -18 jaar hebben drie judoka’s van de wedstrijdselectie van Judovereniging THAG en Judo Almelo zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen. De Judo Bond Nederland kent zeven districten. De judoka’s van JV THAG en Judo Almelo strijden in het district Oost-Nederland (Overijssel, Flevoland en een gedeelte van Gelderland). De eerste vier judoka’s per gewichtscategorie plaatsen zich voor het NK.

  1. Eva Hangyi
  2. Ruben Bronsvoord
  3. Jarno Bronsvoord

Jarno en Ruben hebben al een medaille behaald op het Nederlands Kampioenschap tot 15 jaar. Nu zijn ze weer de jongste in de leeftijdscategorie -18 jaar. Zaterdag 29 februari vinden in Den Haag de Nederlandse Kampioenschappen plaats. Daar zullen Eva, Ruben en Jarno het opnemen tegen de winnaars van de andere zes districten.

 

Voorafgaand aan het DK -18 jaar vonden de District kampioenschappen plaats tot 12 jaar. Aan dit DK zit geen nationaal vervolg. Er kwamen nogal wat judoka’s in actie en met zeer goed resultaat

  1. Beau Broenink, Maylin van Engelen, Mick Geerdink, Tamas Hangyi
  2. Milan Aalderink
  3. Thomas de Leeuw
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer