Atletics doet het fantastisch op de Bovenbergcross

Zaterdag organiseerde AV Goor de Bovenbergcross. Dit is de 5de en laatste wedstrijd van het Cross circuit van het oosten. De Bovenberg ligt tussen Markelo en Rijssen in het buurtschap Elsen aan de voet van de Friezenberg en Apenberg. Het afwisselende parcours kenmerkt zich door het glooiende terrein van de Borkeld, met de hoogste top van de Friezenberg op 40 meter. Het verschil in hoogtemeters is wat deze cross zo uitdagend maakt. Ook is de trap in het parcours een ‘berucht’ onderdeel. In de jongste categorie, meisjes tm 9 jaar liep Julia Seppenwoolde vanaf de start vooraan en bleef dit 1,5 kilometer volhouden. Door deze eerste plaats werd Julia ook eerste in het eind klassement.

Bij de meisjes 10 tm 12 jaar waren de zusjes Huijssoon weer voorin te vinden. Marlou won met een behoorlijke voorsprong de wedstrijd en Jolein werd derde. In het eindklassement is Marlou ook eerste geworden en Jolein 2de.
Bij de jongens 10 tm 12 jaar was de derde plaats voor Leon Dasselaar en dezelfde plek had hij ook in het eindklassement.

Joran Klumperman (foto intro) liep voor de 4de keer in deze cross competitie naar de 2de plaats bij de jongens tm 16 jaar en dat betekend ook dat hij 2de werd in het eind klassement. Wouter Seppenwoolde en Imre ter Halle waren alle wedstrijden enorm aan elkaar gewaagd. Vandaag in Goor was Wouter de betere en werd hij 4de. Doordat Imre 5de werd pakte hij in het eind klassement de 4de plaats met 1 punt verschil op Wouter.

De meeste deelnemers starten op de 5km. Bij de vrouwen heeft Nicola Youssef – Krukkert een abonnement op de 2de plaats. Door 3 keer als 2de te eindigen werd ze ook 2de in het algemeen klassement.

Bij de vrouwen masters 35+ op de 5km was het hele podium voor Atletics. Liesbeth Voorthuijsen was zoals te verwachten weer de beste. Ilona Kuipers pakte voor de derde keer een hele mooie 2de plaats en Esther Kuipers maakte het podium compleet met de derde plaats. In het eind klassement pakte Liesbeth, na 5 overwinningen, ook daar het goud. Voor Ilona, die na veel blessure leed het hele cross circuit kon lopen, was de 2de plaats een mooie beloning.

Bij de vrouwen masters 50+ werd Carin Scholte 4de maar dat was voldoende om in het eindklassement wel op het podium te verschijnen voor de bronzen medaille.

Op de 10km was Nick Zwienenberg weer de beste van het hele veld. Frank Meijer werd op het mooie parcours 2de. Ook in het eind klassement heeft Nick de eerste en Frank de tweede plaats weten te bemachtigen. Onno Poorterman werd op de Bovenberg 4e maar dat was voldoende om in eindklassement het podium helemaal van Atletics te maken.

Bertil Krukkert liep bij de masters 50+ ook de 10km en hij finishte wederom als 2de. In het eind klassement mocht Bertil ook de 2de plaats opeisen.

Hiermee is het cross seizoen ten einde gekomen. De meeste atleten gaan zich nu voorbereiden op de oudste marathon van Nederland, de marathon van Enschede op 19 april.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer