FBK Games gaan definitief niet door

De 39e editie van de FBK Games die op maandag 1 juni (Tweede Pinksterdag) in Hengelo zou worden gehouden, gaat niet door. Door de extra maatregelen die de overheid op maandag 23 maart jl. aankondigde, is de besluitvorming rondom afgelasting van de FBK Games in een stroomversnelling geraakt.

Global Sports Communication, organisator van de FBK Games, betreurt het dat het evenement en haar side events dit jaar geen doorgang kunnen vinden. Het staat voor de organisatie echter buiten kijf dat de volksgezondheid en daarmee ook de gezondheid van atleten, bezoekers, vrijwilligers en alle andere betrokkenen op de eerste plaats komt. Daarnaast is het onmogelijk om in de huidige situatie essentiële voorbereidingen voor een internationaal topsportevenement van deze omvang te kunnen treffen. De FBK Games maken sinds dit jaar deel uit van de World Athletics Continental Tour met een gouden label, het één na hoogste niveau in de atletiek.

Ellen van Langen, Meeting Director FBK Games: “Met pijn in het hart moeten we dit besluit nemen. We hebben echter een gezamenlijke verantwoordelijkheid dit virus een halt toe te roepen en dit is de enig verantwoorde beslissing op dit moment. Natuurlijk hebben we serieus gekeken naar de mogelijkheden van uitstel, maar we zijn niet het enige internationale topatletiekevenement op zoek naar een nieuwe datum op een overvolle sportagenda in het najaar. TV-uitzending, sponsoren, alles moet passen. Daarom hebben wij ervoor gekozen om onszelf meer tijd en ruimte te geven voor een sublieme volgende editie van de FBK Games. Deze staat gepland op zondag 6 juni 2021.”

Jos Hermens, eigenaar Global Sports Communication, voegt toe: “Niet alleen voor ons, maar ook voor de atleten die graag naar de FBK Games komen is het een teleurstelling. Deelnemen in eigen land voor eigen publiek in een internationale setting is uniek, maar op dit moment zijn er belangrijkere zaken in de wereld. Laten we er samen voor zorgen dat we dit virus onder controle krijgen. Topsport en topsportevenementen krijgen vervolgens vanzelf weer ruimte in onze maatschappij.”

“Namens de hele organisatie wil ik onze sponsoren en partners bedanken voor hun steun en begrip in deze situatie. In tijden als deze zie je weer dat krachtige partners als onze FBK Businessclub, Provincie Overijssel, Gemeente Hengelo en trouwe sponsoren van levensbelang zijn. Wij gaan er in 2021 gezamenlijk een nóg spetterende editie van te maken”, aldus Hans Kloosterman (Meeting Director FBK Games).

Foto archief: Jaap Gönning

Geldigheid gekochte tickets

Bezoekers die al een kaartje hadden gekocht voor 1 juni 2020 worden op korte termijn door de organisatie benaderd. Zij kunnen ervoor kiezen hun ticket te bewaren tot volgend jaar of ontvangen hun geld retour.

Foto’s: sportfoto-oost

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer