Twentse zwemsuccessen tijdens Regionale kampioenschappen lange afstanden

Afgelopen weekend was het Twentebad in Hengelo het toneel van de Regionale kampioenschappen Lange afstanden (langebaan). De organisatie van het toernooi was in handen van WS Twente, in samenwerking met de KNZB Regio Oost. Helaas kwam een groot aantal clubs uit de Regio Oost (Overijssel en Gelderland) niet of niet met de sterkste ploeg aan de start, wat een duidelijke devaluatie van deze kampioenschappen betekende.

De Dinkel Denekamp, Aqua Novio ’94 Nijmegen en het KNZB Opleidingscentrum Hengelo kozen voor deelname aan de Swim Race Days in Dortmund en ook DWK Barneveld ontbrak op het appel in Hengelo. In het medailleklassement eindigde Dedemsvaart AC uiteindelijk als eerste met totaal 7 medailles (3 x goud, 2 x zilver en 2 x brons), vlak vóór ZV 44 uit Zwolle (3-2-1), terwijl WS Twente (2-3-3) en De Dinkel (2-0-1) genoegen moesten nemen met de 3e en 4e plaats.

Met name de junioren van het organiserende WS Twente deden het uitstekend. Bij de junioren 1-2 wisten Wout Koops en Hannah Markovinovic een titel te behalen. Wout won de 800 m. vrij jongens in 10.06,10 en Hannah was de beste op de 1500 m. vrij meisjes in 20.39,27. Zilver werd gewonnen door Heleen Broshuis (1500 m. vrij meisjes junioren 1-2), Sarah Kits (800 m. vrij dames) en Wessel Everloo (1500 m. vrij heren) en brons door Omar Markovinovic (1500 m. vrij jongens jeugd), Puck Kuipers (800 m. vrij meisjes junioren 1-2) en Loes Sotthewes (800 m. vrij meisjes jeugd).

De Dinkel deed het goed in de jongste juniorencategorie. Titels waren er voor Tiede Groener (1500 m. vrij jongens in 18.41,76) en Barbara Broekhuis (800 m. vrije slag meisjes in 10.41,00). Verder scoorde de ploeg uit Denekamp nog een bronzen plak door Jelle ten Hove op de 1500 m. vrij heren. Tenslotte noteerde ook ZPC De Hof uit Goor/Markelo een aantal mooie ereplaatsen. Leon Kloots werd Regiokampioen op de 1500 m. vrij in 19.08,04 en bronzen plakken werden gewonnen door Quinten ten Dam (1500 m. vrij jongens junioren 3-4) en Nathanaël Nijsink (800 m. vrij heren). Ook OZ&PC Oldenzaal en SG EZCL (Enschede/Losser) deden mee aan deze kampioenschappen, maar wisten het erepodium niet te bereiken.

Op 16/17 en 23/24 mei a.s. worden in het Twentebad in Hengelo de Overijsselse kampioenschappen langebaan 2020 georganiseerd, waarbij dan hopelijk de hele Overijsselse top aan de start zal verschijnen.

Foto: Alfred van der Kraats

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer