Corona, maar hoe nu verder?

In deze bizarre en onzekere corona tijd begint er toch een beetje licht in deze duistere tunnel te komen. Zoals u ongetwijfeld wel gehoord of gelezen hebt, heeft premier Mark Rutte vorige week in zijn persconferentie aangekondigd dat met ingang van woensdag 29 april kinderen tot en met 12 jaar weer in teamverband en onder begeleiding kunnen trainen. Kinderen van 13 tot en met 18 jaar moeten nog wel de anderhalve meter afstand tot elkaar bewaren. Het sporten is alleen in de buitenlucht toegestaan en de kleedruimtes en doucheruimtes alsmede de kantine blijven gesloten.

De gemeenten moeten wel afspraken maken met de sportverenigingen en/of buurtcoaches. Per gemeente kunnen de afspraken verschillen en het kan zijn dat ook verenigingen niet-leden toestaan. Misschien ten overvloede, pa, ma opa en oma mogen niet naar de trainingen komen kijken. Sporten in teamverband voor personen ouder dan 18 jaar is niet toegestaan. Ook topsporters kunnen op de aangewezen accommodaties, waaronder Papendal, de training weer oppakken maar ook hier geldt de anderhalve meter maatregel.

Sinds een paar weken verschijnt er op de maandag een vaste column van Rob Hoekschop. In deze column laat Rick Ardesch, de initiator van Rob Hoekschop, een oud-voetballer aan het woord.

SportinTwente.nl blijft ook nu gewoon in de lucht en alle persberichten en overig clubnieuws zijn natuurlijk van harte welkom op redactie@sportintwente.nl.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer