Coronavirus: Uit en over amateurvoetbal

Het seizoen van het amateurvoetbal zit er voor dit seizoen op. Dat besluit nam de KNVB dinsdagavond na afloop van de persconferentie van het kabinet waarin het bekend maakte de maatregelen te verlengen tot en met 28 april 2020.

Er komen geen eindstanden en er zijn dus ook geen kampioen en degradanten. Het bekertoernooi wordt evenmin afgemaakt. In de meeste klassen stonden er nog zo’n tien speelronden op het programma. Een werkgroep van de KNVB gaat de consequenties hiervan nader uitwerken.

Over het betaald voetbal, dat minimaal tot 1 juni stil ligt, heeft de KNVB nog geen besluit genomen. De hockeybond schrijft op haar website dat de wedstrijden in alle hockeycompetities opnieuw zijn uitgesteld.

Foto archief.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer