Degradatie voor Zwart Wit en promotie voor DOS-WK, EKC/NÄÄS en SDO

Afgelopen week kwam daar het verlossende woord en besluit van de KNKV: de korfbal veldcompetitie wordt als niet gespeeld beschouwd. Hiervoor zullen de teams komend seizoen opnieuw starten in dezelfde poules als dit seizoen. De zaalcompetitie daarentegen geldt als wel gespeeld en is de huidige stand de eindstand.

Voor het 1e team van Zwart Wit betekend dit een degradatie, aangezien zij op de voorlaatste plaats bivakkeren. Dat meerdere teams een zelfde aantal punten hebben, of het komende (gunstige) speelschema voor de Deldenaren ten spijt.

Na vorig seizoen kampioen te zijn geworden in de 3e klasse, zal komend seizoen opnieuw geprobeerd worden het kampioenschap af te dwingen. “Een bijzondere manier om te degraderen”, aldus trainer/ coach Rudi Struijk. “Maar gezien de huidige situatie in de wereld, niet het ergste op dit moment. Hopelijk is de crisis snel voorbij, iedereen weer gezond, en kunnen we komend seizoen weer lekker korfballen.”

Dat er door de beslissing van de bond ook een andere kant van de medaille is, bewijzen de A-junioren van Zwart Wit. Zij zijn in hun debuutjaar in het wedstrijdkorfbal, door de beslissing direct kampioen geworden in de 2e klasse! “Een puike prestatie, al waren we natuurlijk liever in een bomvolle sporthal kampioen geworden, zonder deze hele crisis”, aldus coach Berrie Jansen.

Door het KNKV besluit promoveren DOS-WK en EKC/Nääs, beiden uit Enschede, naar de eerste klasse en SDO uit Westerhaar gaat het volgend seizoen in de derde klasse proberen. Klassenbehoud is er voor AKC en Achilles uit Almelo en voor het Vriezenveense TOP.

Er is nog geen besluit genomen of en wanneer NKC’51 uit Nijverdal en Amicitia uit Vriezenveen een beslissingswedstrijd moeten spelen. Beide teams eindigden op een voorlaatste plaats en volgens de regels moet een beslissingswedstrijd uitmaken wie van deze twee gaat degraderen.

Foto’s archief

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer