Teamuitje bij bierbrouwerij Huttenkloas in Albergen?

Wisten jullie al dat er bij bierbrouwerij Huttenkloas in Albergen ook interessante rondleidingen worden gegeven? Het is toch eigenlijk niets minder dan magie: neem een beetje graan, wat hop, een snufje gist en water en – poef – je hebt een overheerlijk biertje voor je neus. Ben jij benieuwd hoe dat proces precies in zijn werk gaat? Wil je ervaren, zien en ruiken hoe onze bieren worden gemaakt? Boek dan een rondleiding door de Huttenkloas brouwerij.

Hoe ziet zo’n rondleiding eruit? We geven uitleg over wie we zijn en wát we doen, waarna we je meenemen door de brouwerij om te laten zien hóe we dat precies doen. We laten de magie achter het brouwen van bier zien; ons brouwhuis, de vergistingsruimte, de lagerruimte en de bottelarij.

En het proeven? Dat doen we ook. We hebben een proeflokaal, waarbij je vier bieren kunt proeven. Op verzoek serveren we ook Twentse lokale hapjes.

Let op: i.v.m. het coronavirus worden er geen rondleidingen voor 28 april georganiseerd!

Huttenkloas in documentaire over liefde voor speciaal bier

Lekker bier is het uitgangspunt van elke brouwerij. En lekker bier, dat hebben we! Net als de kennis van het brouwen en het hebben van voldoende capaciteit. We delen dit graag met anderen, vele huurbrouwers komen bij ons, dit zijn er inmiddels al meer dan veertig. Door alle activiteiten raakte ons eigen biermerk wat op de achtergrond, daar moest verandering in komen!

In de docu “Ons bier” zie je dat we Huttenkloas gaan restylen, een heel proces. Dat gaat niet zonder slag of stoot. De etiketten worden trendy en ons product krijgt een totaal vernieuwde uitstraling. Een grote brouwinstallatie wordt geplaatst. Social media wordt ingezet voor de marketing. Alles speelt zich af in de tijd dat craft-beer populair is en het ene na het andere hippe biermerk gelanceerd wordt. Bijna twee jaar lang zijn we op de voet gevolgd. Het resultaat is een documentaire waarin te zien is hoe wij, Ruud, Johan en ons personeel met veel vakmanschap en liefde voor speciaal bier ons bedrijf verder ontwikkelen.

“Ons bier” is geregisseerd en geproduceerd door Olivier van der Zee in samenwerking met KRO-NCRV.

Bekijk de documentaire maandag 13 april om 20.25 uur op 2DOC
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer