Waarderingen voor speelsters en coach Jolly Jumpers om trots op te zijn

Onlangs is er op de website van eurobasket.com een nieuwsbericht verschenen waarop Jolly Jumpers uit Tubbergen trots mag zijn. In dit nieuwsbericht is een team samengesteld op basis van prestaties van staf en speelsters uit de Nederlandse vrouwen Eredivisie. De divisie waarin het eerste dames team van Jolly Jumpers vorig jaar haar rentree maakt en het dit seizoen verrassend goed heeft gepresteerd.

Maar liefst 4 speelsters zijn in deze lijst opgenomen. Zo is Laura Steggink verkozen als Center van het Jaar, verdediger van het jaar werd Anke Rikhof, Jade Brughuis werd verkozen als Rookie van het jaar en Iris Zwart werd gekozen als beste zesde speelster van het jaar, een eervolle vermelding. Voor alle speelsters een hele prestatie en tussen alle speelsters uitkomend in de Eredivisie zeker niet voor de hand liggend. Naast de gekozen speelsters werd Mart Kieftenbeld verkozen als coach van het jaar.

Laura Steggink: “Allereerst ben ik erg trots op alle meiden van het team. Gezien de prestaties van afgelopen seizoen vind ik ook dat we dit verdiend hebben. Ik had het zelf niet echt verwacht, maar ben erg blij en trots op deze nominatie”.

Anke Rikhof: “Ik vind het een hele eer dat ik verkozen ben als verdedigende speelster van het jaar, maar ik ben ook vooral heel trots op het team! We doen het uiteindelijk allemaal samen en de vertegenwoordiging van Jolly Jumpers in deze lijst is daar een bevestiging van“.

Wanneer Iris Zwart als wissel het veld betreed komt er heel wat kwaliteit op het veld. Iris is een speelster met veel kwaliteiten, ze kan op alle posities uit de voeten, schiet op haar tijd gerust een aantal 3-punters, maar kan ook als center prima fungeren. “Dat laat zien dat we als team heel trots mogen zijn op het seizoen dat we hebben gehad, ondanks alle blessures met name aan het eind van het jaar! Ik ben ook wel trots dat mijn naam er tussen staat, het is een groot compliment omdat het vanuit de hele competitie is, dus daar ben ik erg blij mee en had dit totaal niet verwacht!”

Rookie van het jaar is Jade Brughuis. Met haar jonge leeftijd en onbevangen speelstijl is Jade nergens bang voor en staat ze haar mannetje, ook wanneer ze tegenstanders verdedigen moet die al jaren ervaring hebben in de Eredivisie. “Als eerst wil ik zeggen dat ik super trots ben op het team en op dit seizoen, niemand had aan het begin van het jaar verwacht dat we de halve finale beker zouden bereiken en mee speelden voor de final four. Ik vind dat dit een echte teamprestatie is en dat ik dan verkozen word voor Rookie of the year is de kers op de taart. Maar kijk hoe goed we vertegenwoordigd zijn als team, dit hebben we echt samen gedaan”.

Mart Kieftenbeld, coach van het jaar over zijn team: “We hebben zelf al tijd het gevoel dat we een goed seizoen draaien en goede dingen doen. En als dat dan op zo’n overtuigende manier van buitenaf tot uiting komt, das gaaf!”

 

Actie foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer