Nieuuw trainer-coaches bij OHC Bully

De eerste hockeyteams van OHC Bully staan met ingang van het nieuwe seizoen onder leiding van nieuwe trainer-coaches. Bij de mannen wordt Alexander Enzerink, na drie seizoenen bij Almelo, de opvolger van Vincent Steggink. Bij de vrouwen wordt Irene van der Lied de assistent van Frank Geers (foto), die bij Zwolle vanwege financiële perikelen voortijdig moest vertrekken. Bully-voorzitter Herman Kemna is zeer te spreken over deze combinatie.

‘Irene heeft ons vorig seizoen bijna de titel en de bijbehorende promotie gebracht, jammer dat de coronacrisis dat voorkwam. Met Frank had ik al jaren contact, onder andere voor de KNHB. Toen hij bij Zwolle weg moest, heeft hij ons benaderd omdat hij goede verhalen over ons had gehoord. Hij wilde vooral rust in zijn hoofd en we waren het snel eens. Met zijn ervaring bij clubs als Union, Deventer en Hattem kent hij het klappen van de zweep, waarbij hij kan gaan werken met vrijwel dezelfde selectie, aangevuld met een paar speelsters van buiten en enkele talenten uit de eigen jeugd. Dat zegt wel genoeg over onze aantrekkingskracht, zoals ook blijkt uit het feit dat zich van een andere club een nieuwe trainerscoördinator bij ons heeft aangemeld.’

Over het prestatiehockey aan de Sportlaan in Oldenzaal maakt Kemna zich dus weinig zorgen, minder enthousiast is hij over de sportieve toekomst van de twintigers in de recreatiesector. ‘Door de coronacrisis merken ze dat een zondag zonder hockey eigenlijk best wel lekker is. Dat biertje kunnen ze ook op een terrasje in de stad krijgen en een abonnement op de sportschool is een prima alternatief. Ik denk dat het steeds moeilijker wordt om deze doelgroep voor de hockeysport te behouden.’

Foto’s: facebook OHC Bully

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer