Alle contactsporten zijn per 1 juli weer mogelijk

Premier Rutte heeft in zijn voorlopig laatste persconferentie over de corona crisis per 1 juli groen licht gegeven voor alle contactsporten, zowel binnen als buiten, recreatief als in wedstrijdverband. In de praktijk betekent dit dat alle sporten weer actief kunnen worden beoefend inclusief het organiseren van oefenduels en competities.

De versoepeling geldt ook voor de echte contactsporten, zoals judo, worstelen, boksen etc. Het besluit pakt vooral voor de honkbal en softbal beoefenaars goed uit. Zij kunnen misschien de geplande competitie nu in zijn geheel nog afwerken.

 

De KNVB plant de start voor het betaald voetbal direct na de interlandwedstrijden van 4 en 7 september, namelijk 12 september. Het amateurvoetbal begint op 19 en 20 september. De eredivisie volleybal bij de dames begint op 10 oktober.

Ook publiek is weer welkom bij de wedstrijden, maar moet wel de 1,5 meter in acht nemen en andere hygiëne maatregelen. En er mag in de stadions niet gezongen worden en spreekkoren zijn ook niet toegestaan.

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer