Jolly Jumpers al druk bezig met het aantrekken van versterkingen

Eredivisie basketbalclub Jolly Jumpers is al druk bezig om nieuwe speelsters aan zich te verbinden. De Tubbergse formatie van coach Mart Kieftenbeld wil zich duidelijk in de breedte versterken. Naast twee speelsters uit eigen gelederen, Birte en Anne Steggink, is de komst van één buitenlandse speelster, Adamantia Dotsika nu al zeker.

Adamantia Dotsika (Ada) is 25 jaar oud. Ada is Grieks, maar geboren en getogen in België. Ada is opgegroeid in het Franse gedeelte van België. Ze is naar Nederland gekomen om te studeren aan de Universiteit van Twente (UT) in Enschede. Op 8-jarige leeftijd is Ada begonnen met basketbal. Ze keek graag naar de Euroleague en is natuurlijk fan van Kobe Bryant. Ada geeft altijd 110% op het veld en wil graag nieuwe dingen leren om een betere speelster te worden.

Ada heeft in België gespeeld bij BC Ecole Européenne. Daarna heeft ze de transfer gemaakt naar Royal Lxelles basket Feminin voor 2 jaar. Na die 2 jaar is ze terug gegaan naar BC Ecole Européenne om een team op te zetten. Afgelopen jaar is ze naar Nederland gekomen en heeft ze gebasketbald op de UT bij Arriba.

Anna Steggink is 19 jaar oud en woont in Tubbergen. Anna is al jaren lang lid van Jolly Jumpers. Vroeger bij de jeugd viel Anna al op. Op de center positie is Anna een sterke en hardwerkende speelster. Inmiddels heeft ze al redelijk wat ervaring opgedaan, in de U20 eredivisie en ook afgelopen seizoen bij Dames 2 was een mooie uitdaging.

Vorig seizoen heeft Anna al een paar minuten gemaakt bij Dames 1 in de Eredivisie en daar kon ze prima mee komen. “Het is super gaaf om op het hoogste niveau in Nederland te kunnen basketballen. Ik ben erg blij om deze uitdaging aan te gaan. Ik heb er ontzettend veel zin in.”

Birte Steggink  was afgelopen seizoen al speelster van Dames 1, maar door haar blessure heeft ze helaas geen minuten kunnen maken. Birte (foto’s) is volop bezig met revalideren en is inmiddels al met het team een balletje aan het gooien. “Ik hoop dat ik dit seizoen mijn steentje kan bij dragen. Ik heb er heel veel zin in en hoop op weer een goed seizoen”.

Actiefoto’s archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer