17 jarige Maréll Glaubitz maakt overstap naar Jolly Jumpers

Maréll Glaubitz (17) uit Rijssen maakt de overstap naar Jolly Jumpers Dames 1. Mede enthousiast gemaakt door haar vader, werd ze lid bij Risne Stars in Rijssen toen Maréll 9 jaar oud was. Twee seizoenen geleden heeft Maréll er voor gekozen om de overstap te maken naar Landstede in Zwolle. Komend seizoen speelt Maréll met een dubbele licentie. Hierdoor kan ze ook bij de U20 in Zwolle blijven spelen, maar ook in Tubbergen bij Jolly Jumpers.

“Ik ben gevraagd om een keer mee te trainen, dit heb ik een aantal keren gedaan. Ik vond het toen zo leuk, dat ik ben gaan kijken of ik het allemaal kon combineren, en dat lukte! Het lijkt mij erg gaaf om ervaring op te doen in de Eredivisie, maar ook om samen te trainen met ervaren speelsters. De meiden in het team hebben mij een goed gevoel gegeven en dat vind ik erg belangrijk.”

Naast basketbal volgt Maréll de opleiding, Sport en Bewegen op het MBO in Zwolle. Door de topsport regeling is school en basketbal voor Maréll goed te combineren.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer