AAV SISU start met een clinic Running Blind

Reeds in 2018 heeft SISU de eerste stappen gezet voor het opstarten van een Running Blind loopgroep. Als vervolg hierop wil SISU nogmaals de aandacht vestigen op de groep met een visuele beperking en ze mogelijkheid bieden om zich aan te sluiten bij een speciaal daarvoor op te richten loopgroep. SISU wil hiermee de 1e atletiekvereniging en locatie zijn in Twente die zal gaan starten met een running blind groep.

Voor wie?

Mensen met een visuele beperking die graag willen (starten) met hardlopen. Zowel beginners als gevorderden kunnen trainen in de Running Blind groep.

Het doel is om een groep voor Running Blind te starten in Almelo en om een zoveel mogelijk buddy’s te koppelen aan lopers die slechtziend zijn. SISU zal een trainer en therapeut beschikbaar gaan stellen om de groep te begeleiden en te gaan ondersteunen tijdens de training. De clinic zal worden gegeven door AAV SISU in samenwerking met Running Blind. In de lokale organisatie zitten Rinne Oost ex Paralympisch topsporter en Henriette Vrij. Beiden hebben een visuele beperking.
De clinic op zaterdag 12 september zal bestaan uit 2 sessies:

Sessie 1: Trainers en buddy’s

Doel: Vergroten didactisch vaardigheden en zelf ervaren hoe het is om  een visuele beperking te hebben en hoe belangrijk de aanwijzingen/hulpgrepen zijn om tot een eindresultaat te geraken

·         Na het theoretische gedeelte gaan we de baan op en kun je ervaren hoe het is om met slecht, of geen zicht, hard te lopen en hoe belangrijk de instructies en handgrepen zijn om je aanwijzingen over  te laten komen.

·         Meld je aan via henriettevrij@sisu.nl

Sessie 2: Slechtzienden en buddy’s:

·         Het kennis laten maken van slechtzienden met de atletiek baan en atletiek in het bijzonder en leden enthousiasmeren om buddy te worden.

  • Voor een blinde hardloper is een buddy van enorm belang. Vooral in het begin is het voor beiden onwennig.

·         Aanmelden kan via henriettevrij@sisu.nl zowel voor lopers als buddy’s!!!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer