Contouren KCC Euregio Gravelride zichtbaar

De contouren van de KCC Euregio Gravelride op zondag 20 september worden langzaam maar zeker zichtbaar. Letterlijk en figuurlijk, want de organisatie van deze oostelijke ‘Strade Bianche’ heeft de route klaar en laat weten een bescheiden en coronaproof evenement neer te zetten. “We willen graag de wielrenners en mountainbikers een uitdagende, leuke én veilige tocht door de regio bieden. Met deze mooie route en de geplande maatregelen gaat dit zeker lukken.”

De routebouwers hebben voor deze Gravelride Light toch een pittige offroadroute op het programma gezet. 80 kilometer door de bossen en over de velden van de Achterhoek, West-Münsterland en Twente. De fietsers gaan van Eibergen via Meddo (Winterswijk) richting Stadtlohn en daarna richting het Haaksbergerveen weer terug naar de start. De tocht wordt uiteraard uitgepijld en de route is tegen die tijd ook digitaal beschikbaar.

In deze periode is het noodzakelijk om goed na te denken over de corona maatregelen. Peter Ossenkoppele zegt dat de organisatie daar goed over heeft nagedacht. “Onderweg in de buitenlucht zijn er niet of nauwelijks voorzorgsmaatregelen nodig, maar bij de start en finish in Eibergen des te meer. Daarom hebben we een maximum ingesteld voor het aantal mensen dat daar gelijktijdig op 1,5 meter van elkaar mag zijn. Onze vrijwilligers zorgen daar voor. Ook hebben we bepaald dat je dit jaar niet ter plekke kunt inschrijven, dat kan alleen vooraf via de site van de NTFU. Zo zorgen we voor een minimaal aantal handelingen bij de start en een maximale doorstroming.”

Waar de wielerliefhebber vorig jaar nog kon kiezen tussen 55 en 116 kilometer heeft de organisatie het dit jaar bewust kleiner gehouden. “In deze tijden past het beter om een bescheiden maar toch uitdagende tocht te organiseren. Natuurlijk zouden we graag een herhaling of een verbetering van vorig jaar zien, maar dát we een sportevenement kunnen bieden vinden wij belangrijker dan de grootte ervan.” vervolgd Ossenkoppele. Aan de deelnemers ontbreekt het evengoed aan niets, zo laat hij weten. De fietsers komen onderweg twee posten tegen om de verloren calorieën weer aan te vullen.

De KCC Euregio Gravel Ride is voor iedere sportieve off-roadfietser. Of je nu op de ATB meedoet, op de crossfiets of op de gravelbike. De wielervereniging De Stofwolk uit Eibergen en de Duitse collega-club RSC Stadtlohn 1968 organiseren samen met de Ronde van Overijssel – Bike Events op zondag 20 september een kleine editie van deze toertocht over voornamelijk gravelpaden.

Foto archief

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer