De Tukkers verslaan TVO met ruime cijfers

Op de prima bespeelbare grasmat in Beckum boekte De Tukkers afgelopen zondag de tweede competitiezege. Dat deed het wederom met grote cijfers. TVO werd met 1-5 verslagen. Het eerste kwartier gebeurde er weinig spannends. De ploeg uit Albergen had het meeste balbezit, maar wist geen gevaar te stichtten. De thuisploeg stond compact en had zelf moeite om de bal in de ploeg te houden. In de 14e minuut was het De Tukkers dat in de omschakeling een goede mogelijk kreeg. Sjoerd Visschedijk werd de diepte ingestuurd en zijn voorzet ging richting spits Mart van der Heiden. Een verdediger van TVO was net op tijd om een doelpunt te voorkomen. De Tukkers begon steeds meer aan te dringen en uit een corner schoot Tim Boswerger de bal uit de tweede lijn naast. Tymo Schär zag een minuut later zijn schot vanaf de rechterkant getoucheerd worden door een speler van TVO. Het leer ging rakelings naast het doel en een corner volgde. Uit die corner scoorde De Tukkers de openingstreffer. Sjoerd Visschedijk vond Mart van der Heiden in het strafschopgebied. Van dichtbij tikte de aanvaller de bal binnen: 0-1. Nog binnen het half uur verdubbelde Bauke Haarhuis de voorsprong. Hij zette goed druk op de verdediger van TVO die vervolgens in de fout ging. Haarhuis nam over en schoof de bal keuring langs de doelman: 0-2. De thuisploeg ging daarna iets verder van de goal af voetballen en werd een paar keer dreigend. Echte kansen leverde dit niet op, want ook in verdedigend opzicht was De Tukkers vandaag sterk. Eigenlijk uit het niets scoorden de gastheren vier minuten voor de rust de aansluitingstreffer. Een voorzet vanaf de linkerkant werd in het strafschopgebied niet goed weggewerkt, waardoor Jorn van Laar in balbezit kwam. Hij schoot snoeihard de bal tegen de touwen: 1-2. Drie minuten voor de rust zorgde Mart van der Heiden dat De Tukkers toch met een comfortabele voorsprong de rust inging. Na een mooie aanval over de linkerkant stuurde Sjoerd Visschedijk zijn teamgenoot de diepte in. Van der Heiden omspeelde de doelman en schoot vanuit een moeilijke hoek de 1-3 binnen. In de blessuretijd raakte Bauke Haarhuis namens De Tukkers nog de lat.

Debutant Wessel Ubbink werd na de rust voor het eerst echt getest. De doelman redde goed op een poging van de aanvaller van TVO. In het vervolg van de wedstrijd was het De Tukkers dat heer en meester was. In minuut 51e leverde dat een treffer op. Mart van der Heiden haalde de achterlijn en zijn lage voorzet richting de tweede paal was op maat. Sjoerd Visschedijk stond vogelvrij en bracht de score op 1-4. Daar bleef het niet bij, want zo’n vijftal minuten later was het Bauke Haarhuis die zijn tweede treffer van de middag maakte. Hij dribbelde goed naar binnen en wist met zijn linker de bal in de korte hoek te schieten: 1-5. In het restant van de wedstrijd liet De Tukkers de bal goed rondgaan en had TVO het nakijken. De Albergenaren kregen nog enkele mogelijkheden om de thuisploeg nog meer pijn te doen, maar dat bleef de ploeg uit Beckum bespaard. Ruben Hulshof zag zijn schot geblokt worden en Tymo Schär mikte een paar meter naast. Vier minuten voor tijd dacht Mart van der Heiden zijn tweede doelpunt te scoren, maar hij deed dat in buitenspelpositie. Vlak voor het einde had TVO de score nog wat dragelijker kunnen maken. Jelle Veldhuis nam de bal goed mee op de borst en kon richting doel. Verdediger Willem Lansink greep echter goed in en zo bleef de stand 1-5. Zondag aanstaande staat er een mooi affiche op het programma. De Tukkers speelt dan in eigen huis de derby tegen Reutum. De aftrap op sportpark ’t Loarkamp is om 14:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer