Het Twentse Ros Albergen start met Bixie lessen

Paardensportvereniging Het Twentse Ros uit Albergen start 24 september weer met de indoor lessen. Deze worden zoals gewoonlijk weer in de Ankerhal in Saasveld gehouden. Wel vinder er veel veranderingen plaats. Na 8 jaar instructeur Jort de Wit te hebben gehad, heeft het Twentse Ros op 17 september j.l. afscheid van hem genomen.

Tom Brinkman en Nathan Greftenhuis nemen samen het stokje van Jort over. Zij zullen zowel de pony als paarden lessen op de donderdagavonden verzorgen. Helemaal nieuw en volgens het Twentse Ros best uniek in Nederland zijn de Bixie lessen.  Daar zal vanaf 17 september mee gestart worden. Dit zijn lessen die op een speelse manier worden gegeven voor kinderen vanaf 4 jaar.

Bixie wedstrijden bestaan er al geruime tijd op vele concoursen o.a. ook op het concours van het Twentse Ros zijn er verschillende bixie wedstrijden. Maar echte begeleiding en lessen zijn voor zo ver bekend is, is er niet. Daarom zal er op elke donderdagavond ook een bixie les verzorgd worden.

De opgave is volgens paarden sport vereniging het Twentse Ros boven verwachting. Verschillende kinderen uit de omtrek van Albergen verheugen zich er al op. Een vereiste is wel dat je een eigen pony hebt. Ook deze lessen zullen door gediplomeerde instructrices verzorgd worden, namelijk door Marleen Franken Folmerink en Pia Brinkman.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer