Gerrit Verschoor erelid bij RKSV de Zweef

Tijdens de digitale Algemene Ledenvergadering van De Zweef is Gerrit Verschoor benoemd tot erelid. Iedereen was het roerend eens met het voorstel van het bestuur om Verschoor deze titel te verlenen voor het feit dat hij al bijna 40 jaar zonder onderbreking voor de club actief is. Gerrit is een man op de achtergrond, wars van publiciteit en huldeblijken. “Geef mij maar een hamer in m’n handen en dan ben ik tevreden”.

Verschoor loopt al z’n hele leven rond bij de Zweef. Hij begon als voetballer en was nog actief toen oud-voorzitter Jan Rikmanspoel hem ergens in 1979 benaderde met de vraag of hij zin heeft één keer per maand de ballen na te kijken, op te pompen of te repareren als lid van de materialencommissie. Dat was voor Gerrit niet zo’n probleem.

Hij was nog niet goed en wel begonnen toen de voorzitter van de materialencommissie vroeg of Gerrit hem even kon vervangen in het bestuur. Dat vervangen duurde bijna elf jaar. Hij was blij de bestuursfunctie te kunnen inruilen voor het handwerk: timmeren, zagen, poetsen, boenen, ballen pompen en repareren. En ook nog eens meedraaien in de bardiensten.

Vanwege de Corona beperkingen kon de gouden speld niet tijdens de ledenvergadering worden uitgereikt. Dat gaat gebeuren tijdens zijn werk in de maandagploeg van De Zweef. Op kleine schaal en in een klein gezelschap. Precies zoals Gerrit het graag zou hebben gehad als er geen Corona was.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer