Sportlust verliest ondanks goede tweede helft van SV Raalte

Zondagmiddag speelden de mannen van trainer Ruud Bruns hun derde competitiewedstrijd thuis op het verlaten sportpark De Bosrand tegen SV Raalte. Na eerdere overwinningen op Heeten en Haarle was het vertrouwen aanwezig om ook vanmiddag resultaat te behalen.

Sportlust kreeg in de 2e minuut gelijk een goede mogelijkheid na een voorzet van Thomas Spoor schoot Dennis Josic via een verdediger van de uitploeg naast. Enkele minuten later was het uit een corner voor Raalte wel gelijk raak. Raalte was feller en won de meeste tweede ballen op het veld.

Na ruim een kwartier werd Tim Spoor vrijgespeeld die alleen onreglementair gestopt kon worden, uit de toegekende vrije trap schoot Dennis Josic de bal over.

Kort hierna kwam Raalte op een 0-2 voorsprong middels een aanval waar Sportlust overal net te laat kwam.

Na 23 minuten leek de wedstrijd al beslist te worden toen een middenvelder van Raalte de bal van 30 meter in de linkerbovenhoek wist te schieten. Deze 0-3 leek Sportlust nodig te hebben om eindelijk wakker te worden, de ploeg liet de bal weer rond gaan en werd ook enkele keren gevaarlijk met een afgekeurd doelpunt van Dennis Josic na een goede actie van Anderson als grootste mogelijkheid.

In de rust werd er twee keer gewisseld en besloten hoger druk te zetten. De tweede helft gaf dan ook een totaal ander spelbeeld te zien. Sportlust nam de regie in handen en Raalte werd ver teruggedrukt op eigen helft en kwam eigenlijk niet meer in het spel voor.

Na enkele goede combinaties en schoten van Dennis Josic, Tim Spoor en Toon van Dam waarbij de keeper en de lat (4 keer!) redding brachten was het geluk ook niet aan Vroomshoopse-zijde. In de slotfase kreeg Sportlust van de verder goed fluitende leidsman nog twee dingen cadeau; allereerst een strafschop die koelbloedig werd uitgepakt door Dennis Josic en even later een onverklaarbare rode kaart voor Dinand Hankamp.

Sportlust gaf de eerste 25 minuten niet thuis, maar verderop de wedstrijd kwam Sportlust beter in het spel. Volgende week speelt Sportlust in en tegen Broekland, dan moet de ploeg er weer staan.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer