SV Vasse wint verdiend op bezoek bij Sportclub Overdinkel

SV Vasse heeft 3 punten overgehouden aan de wedstrijd tegen Sportclub Overdinkel. Vasse stond in de rust verdiend op een 1-2 voorsprong maar door een rode kaart in de 46e minuut werd het de gehele 2e helft nog spannend. Het begin van de wedstrijd was voor de Vassenaren. Toch wisten de blauwwitten dit niet uit te drukken in doelpunten.
Sportclub Overdinkel was wel scherp in de afronding en schoot uit een vrije trap knap de openingstreffer binnen. Na dit doelpunt bleef het spelbeeld hetzelfde en Vasse kwam na 25 minuten verdiend op gelijke hoogte. Daan Haarhuis kopte raak op een voorzet van Rik Wiefferink. In de 40e minuut kwam Vasse op een 1-2 voorsprong, vleugelverdediger Chiel Veer zette Sam Haarhuis vrij voor de keeper en de aanvaller rondde op zijn beurt koel af.
De 2e helft begon tumultueus. Rick Haarhuis maakte een vermeende slaande beweging en dit werd door de scheidsrechter beoordeeld met een rode kaart. Dit betekende dat Vasse vanaf de 46e minuut met 10 man verder moest. Vasse richtte zich voornamelijk op het verdedigen van de voorsprong maar breidde in de 77e minuut de voorsprong toch uit. Rik Wiefferink schoot een corner strak voor en deze werd onfortuinlijk door een verdediger van Overdinkel binnen gewerkt. De gastgever bleef drukken en kwam in de 90e minuut nog terug tot 3-2. De thuisploeg wist de wedstrijd ook niet met 11 man uit te spelen nadat de rechtsback zijn frustraties uitte met natrappen. Vasse kwam niet meer in de problemen en boekt uiteindelijk een verdiende overwinning en neemt 3 punten mee naar huis!
Volgende week staat de altijd beladen derby tegen buurman KOSC op het programma. De afgelopen jaren wist Vasse het de ploeg uit Ootmarsum telkens erg moeilijk te maken.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer