Zaalvoetballers Excelsior’31 onderuit tegen koploper

De zaalvoetballers van Excelsior’31 wachten nog steeds op de eerste punten in de eerste divisie. Vrijdagavond ging het in de vierde speelronde onderuit tegen koploper ZVG/Cagemax. De Rijssenaren boden prima weerstand, maar gingen uiteindelijk in een lege sporthal de Reggehal met 0-5 onderuit. In de eerste helft voetbalden de Rijssenaren prima mee en toonde het geen ontzag voor de koploper. Het had zelfs de grootste kansen om op voorsprong te komen, maar het kreeg deze avond een lesje in effectiviteit. De uitploeg wist nagenoeg iedere kans te promoveren tot een doelpunt. Ook na een 0-2 achterstand verzuimde Excelsior’31 tot tweemaal toe de aansluitingstreffer te maken. De bezoekers waren dodelijk en liepen uit naar een 0-4 stand bij rust.

Na de thee kon Excelsior’31 het tij niet keren. De koploper had, ook zoals in de eerste helft, het meeste balbezit. Maar de vermoeidheid sloeg toe bij Excelsior’31, waardoor het in de tweede helft nauwelijks kansen creëerde. De bezoekers speelden de wedstrijd prima uit en na een fraaie treffer werd de eindstand 0-5. Hoewel de uitploeg meer dan verdiend won, was de uitslag wel geflatteerd. Het spel in de eerste helft biedt hoop voor Excelsior’31. Wanneer het dat niveau door weet te trekken naar de volgende wedstrijden, moeten de eerste punten snel gaan komen. Wellicht aanstaande vrijdag. Dan wacht het uitduel in Nijmegen bij Madereros CF.

Excelsior’31 – ZVG/Cagemax 0-5 (0-4)
8. 0-1 Zeki Laati
11. 0-2 Wessel Verhaar
16. 0-3 Mohamed el Moussaoui
19. 0-4 Jaouad el Yaagoubi
31. 0-5 Jaouad el Yaagoubi

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer