Van der Kraan stopt na dit seizoen als algemeen directeur bij FC Twente

De 67 jarige Paul van der Kraan stopt na dit seizoen als algemeen directeur bij FC Twente. De Brabander die de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt zegt dag hij geen full time baan in de voetballerij meer ambieert. Het aangekondigde afscheid komt niet helemaal als een verrassing, want hij liet bij de contractverlenging al doorschemeren dat het waarschijnlijk bij een jaar zou blijven.

Van der Kraan zegt zelf, dat het een moeilijk besluit is, maar wel de juiste. “Op deze wijze kan de club in aller rust op zoek naar een vervanger. Van der Kraan kwam in het seizoen 2018/2019 van FC Den Bosch, en daarvoor was hij werkzaam in dezelfde functie bij RBC, Vitesse en Fortuna Sittard.

In het lopende seizoen heeft hij zowel Jan Streuer als technisch directeur aangenomen en Ron Jans als de nieuwe hoofdtrainer als opvolger van Gonzalo Garcia. Dennis Schipper, voorzitter van de Raad van Commissarissen betreurt zijn beslissing maar voegt er wel aan toe dat het de club de ruimte geeft om naar een goede opvolger te zoeken. Hij geeft tevens aan dat ondanks het vertrek van Van er Kraan de gesprekken over contractverlenging van Streuer en Jans gewoon doorgaan.

Foto’: archief sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer