Grote Prijzen bij DYF door overvloedige regenval een dag later

Overvloedige regenval heeft de organisatie van het Dutch Youngster Festival doen besluiten de Grote Prijs voor junioren en die bij de young riders door te schuiven naar vrijdag. De voor die dag geplande rubrieken voor de Small Tour van de junioren en young riders worden al donderdag afgewerkt. Het betekent dat bijna de hele vrijdag in het teken staat van de strijd om de Grote Prijs. Die wordt dan achtereenvolgens verreden voor de junioren, young riders, children en ponyruiters.

Wedstrijdleider Marinus Vos over het besluit: “Het is beter vandaag rubrieken af te werken waarbij de hindernissen minder hoog staan en minder kracht van de combinaties vereist is. Het duurt nu vrij lang voordat het water van het terrein weg is en daarom kiezen we liever voor lichtere proeven.” In een kort overleg toonden de chefs d’équipe van de deelnemende landen volop begrip voor het besluit. Marinus Vos tot slot: “De weersprognoses voor de komende dagen zijn goed. We verwachten dat de regen nu ongeveer op is.”

Foto: Siebe Leemans op weg in de enige rubriek voor ponyruiters Close Up.

Foto: © Ashley Claus/Claus Close Up.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer