Jeroen Dubbeldam (Sankt Gallen) en Willem Greve (La Baule) komen uit voor TeamNL in de FEI Nations Cup

Bondscoach Rob Ehrens heeft de namen bekendgemaakt van de springruiters die TeamNL komende maand vertegenwoordigen in de FEI Nations Cups van Sankt Gallen en La Baule, met onder andere Jeroen Dubbeldam (foto boven) en Willem Greve. De wedstrijden zijn belangrijke observatiewedstrijden op weg naar de Olympische Spelen in Tokio.

“Na het uitvallen van de wedstrijden in Dublin, Falsterbo en Hickstead heeft de FEI besloten dat bij alle resterende Nations Cups-wedstrijden in de eerste Europese divisie tien landen aan start komen. Er komen vier ruiters per land aan start en er reist geen reserve-ruiter mee. In de wedstrijd starten alle vier de ruiters en tellen de drie beste resultaten per team per omloop”, legt Ehrens uit.

Voor de eerste FEI Nations Cup in het Zwitserse Sankt Gallen (2 tot en met 6 juni) doet Rob Ehrens een beroep op vier combinaties:

Jeroen Dubbeldam (Weerselo) – Oak Grove’s Carlyle (v.Casall)

Kevin Jochems (Sliedrecht) – Turbo Z (v.Thunder van de Zuuthoeve)

Bart Bles (Babberich) – Kriskras DV (v.Cooper van de Heffinck)

Jur Vrieling (Holwierde) – Fiumicinio van de Kalevallei (v.Plot Blue)

In La Baule (Frankrijk) komen een week later van 10 tot 13 juni de volgende combinaties aan start:

Marc Houtzager (Rouveen) – Sterrehof’s Dante N.O.P. (v.Canturano I)

Frank Schuttert (Meeuwen, B) – Lyonel D (v.Little Joe II)

Willem Greve (Markelo) – Zypria S N.O.P. (v.Canturo)

Harrie Smolders (Lage Mierde) – Dolinn N.O.P. (v.Cardento) of Bingo du Parc (v.Mylord Carthago)

De derde FEI Nations Cups-wedstrijd die de ruiters van TeamNL rijden is die van CHIO Rotterdam van 1 tot en met 4 juli in het Kralingse Bos. Op maandag 5 juli is de uiterste datum dat Rob Ehrens de namen van zijn team voor de Olympische Spelen bekend zal maken. Dat is ook de datum van inschrijving bij de wereldpaardensportbond FEI en de dag dat de ruiters officieel voorgedragen worden aan het NOC*NSF.

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer