Sportverlichting.com tekent 5-jarig partnerschap met SportinTwente.nl

Brian Brokelman van SportinTwente.nl en Martin Bolderman van Sportverlichting.com tekenen 5-jarig partnership! Hiermee wordt er continuïteit gerealiseerd voor het breedteplatform van SportinTwente en heeft Sportverlichting.com een mooi platform om sportclubs te informeren over duurzaamheid!

Sportverlichting.com verduurzaamt sportclubs in Twente

Torenhoge energierekeningen, iets waar menig sportvereniging tegenaan loopt. Sinds 2017 heeft Sportverlichting.com al meer dan 250 sportclubs geholpen om hier wat aan te veranderen. Boosdoener van de kostenpost is de oude gasontladingslamp bovenin de mast. Hier kunnen clubs enorm op besparen door middel van het toepassen van ledverlichting.

De voordelen van ledverlichting zijn aaneen te rijgen. Zo biedt het een aanzienlijke energiebesparing en een enorme upgrade van de lichtopbrengst voor een veel langere termijn. Tel daarbij op een flinke vermindering van de onderhouds- en vervangingskosten en de gemiddelde club heeft al snel een aantrekkelijke terugverdientijd. Verduurzamen is dan ook hot in verenigingsland.

Sportverlichting.com is ontstaan vanuit het verenigingsleven. Eigenaar Martin Bolderman zag vanuit zijn bestuursfunctie bij zijn tennisclub het ledenaantal gestaag teruglopen terwijl de kosten gelijk bleven. Ook hier sprong destijds de energierekening gelijk in het oog. Een goede verduurzamingspartner vinden bleek lastig. Veel partijen waren voornamelijk van 9-tot-5 actief terwijl een vereniging in de regel ’s avonds pas ontwaakt. Martin besloot hier vervolgens zelf in te duiken en presenteerde een volledig uitgewerkt plan op de Algemene Ledenvergadering.

Eigenaar Martin Bolderman van Sportverlichting.com op grote hoogte bij het stadion van Top Oss

Een unaniem akkoord volgde en niet veel later hingen er duurzame ledlampen op de masten. Iedereen was enthousiast. Regionaal was de club de eerste met duurzame ledverlichting en dus stonden collega verenigingen niet veel later al op de stoep met interesse in deze werkwijze. Met de komst van de landelijke subsidiemogelijkheden werd verduurzamen immers erg aantrekkelijk.

Veel clubs kwamen terecht bij Sportverlichting.com voor ledverlichting en in 2019 volgde FC Dordrecht. Na Ajax, PSV en Juventus werd het stadion aan de Krommedijk de vierde club in Europa waar ze voorafgaand aan de wedstrijd een lichtshow kunnen afspelen. Een anekdote waarmee Sportverlichting.com regelmatig de lachers op de hand krijgt. Het afgelopen jaar stond ook TOP Oss op de stoep. Zo heeft het bedrijf zich snel opgeklommen tot een van de marktleiders op dit gebied.

Als verduurzamingspartner heeft Sportverlichting.com ook Heracles Almelo reeds een flinke besparing bezorgd en werd er een samenwerking met FC Twente op poten gezet. De regionale Trots heeft een samenwerking met 164 convenantclubs uit de regio. Het team van Sportverlichting.com helpt deze verenigingen met verduurzamen door een vrijblijvende scan op locatie. Aan de hand hiervan ontvangt de club een volledig uitgewerkte besparingscase en lichtplan. Zo krijgt de club inzicht in de kosten van de verduurzamingsslag en de potentiële besparing die hiermee gepaard gaat inclusief terugverdientijd. Daarnaast levert Sportverlichting.com een lichtplan aan zodat de club weet wat de daadwerkelijke verbetering van het licht zal gaan zijn. Onder andere Achilles ’12 (Hengelo), AJC ’96 (Losser), OLTC Ready (Oldenzaal), AAV Sisu (Almelo) en VV Rigtersbleek (Enschede) zijn verduurzaamd door het bedrijf. Binnenkort volgt ook CVV Oranje Nassau (Almelo) en VV Reutum.

Volledig bewapend met de verenigingsmentaliteit is Sportverlichting.com dus goed vertegenwoordigd in de regio Twente. Het bedrijf denkt in alle facetten mee met de vereniging en komt ook in de avonduren langs om clubs te helpen met hun verduurzamingsplannen. Als onafhankelijk partner van de grootste led-fabrikanten kan het bedrijf de clubs voorzien van het beste advies en biedt het zelfs hulp met het verkrijgen van verschillende subsidies en financieringsvormen. Zo heeft Sportverlichting.com reeds het licht gebracht bij menig sportvereniging, waarmee de toekomstbestendigheid van deze clubs gewaarborgd is. Toch is er nog genoeg werk aan de winkel. De toepasselijke Twentse slogan luidt dan ook:

‘’Wat LED ‘oe?’’

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer