Wethouder Van den Berg opent TalentNED Academy in Enschede

Na een grondige verbouwing is de TalentNED Academy klaar om bewoond te worden door de grootste sporttalenten van ons land. Wethouder Niels van den Berg opende vandaag het prachtige pand dat beschikbaar gesteld wordt door investeringsmaatschappij Infestos.

Het monumentale pand aan de Boddenkampsingel in Enschede dat ooit als zomerhuis dienst deed voor de familie Van Heek is gelegen  tegenover het Van Heekpark. Het is een plek met sporthistorie. De beroemde Tsjechische atleet Emil Zatopek heeft er ooit een marathon gelopen en uiteraard speelden de Enschede Boys met Abe Lenstra in hun gelederen hier hun thuiswedstrijden. Vanaf heden wordt het de broedplaats voor jong sporttalent. Ruim twintig schaatsers, mountainbikers en wegwielrensters zullen vanuit de Academy hun dromen gaan najagen.

Gerard Kemkers, directeur van TalentNED: “We zijn erg trots op dit prachtige pand dat beschikbaar is gesteld door Infestos, de partij die dit allemaal mogelijk maakt. We zijn Infestos dan ook ontzettend dankbaar en verwachten met ons talentenprogramma zowel de topsport als de regio Twente een boost te geven. Ons doel is om talentvolle sport(st)ers voor te bereiden op een overgang naar een (inter)nationaal topteam. Alles met de insteek om Nederlandse successen te kunnen blijven vieren op het hoogste podium, zoals de Olympische Spelen en de Wereldkampioenschappen. Daarnaast willen we graag een springplank zijn voor ambitieuze sportprofessionals, van coaches tot aan fysiotherapeuten en van voedingscoaches tot aan krachttrainers. Door goede mensen naar de omgeving Enschede te halen, zal de regio daar op lange termijn van TalentNED gaan profiteren. Daar ben ik van overtuigd!”

Wethouder en locoburgermeester Niels van den Berg: “Fantastisch. Ik ben erg trots dat TalentNED zich in Enschede gevestigd heeft. We hebben dit in Enschede nog niet. Dat deze partijen hier energie in steken is fantastisch. Ik vind talentontwikkeling erg belangrijk, daar wordt de basis gelegd. Ik wens de sporters veel plezier, succes, beleving en volharding. Houd vol tot je je doel bereikt hebt. Je kunt het bereiken als je er alles voor geeft. Benut je talent naar de toekomst toe en maak ons trots!”

TalentNED is een initiatief van Infestos, een duurzame investeringsmaatschappij uit Enschede. Naast talentenprogramma’s in meerdere sporten biedt TalentNED een platform gericht op talentontwikkeling voor het bedrijfsleven. Voor meer informatie kunt u terecht op www.talentned.nl.

Eigen foto’s: Media TalentNed

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer