Wie bedenkt zo iets?

Inderdaad wie bedenkt zo iets. Ik moest daar direct aan denken, toen ik het bericht binnen kreeg dat de Veiligheidsregio Twente aan de organisatie van de Eurol Hellendoorn Rally 2021 aanvullende maatregelen had opgelegd. Wie bedenkt zo iets dat je maar één proef mag bezoeken en dat je elkaar niet mag kruisen? Misschien een ambtenaar die dacht toch nog iets gevonden te hebben om de Rally tegen te houden?

Beseft de Regio wel wat dit betekent voor de organisatie die druk bezig is om de puntjes op de i te zetten? Beseft de Regio zich wel hoe dit overkomt bij al die vrijwilligers die al maanden elk vrij uurtje benut hebben om deze rally corona proof te laten verlopen? Beseft de Regio wel dat dit meten is met twee maten? Want met hetzelfde protocol wordt gewoon de Vechtdal Rally verreden en was de Rally in Breda een groot succes.

Beseft de Regio zich wel dat dit niet meer uit te leggen is als je kijkt naar de bijna volle stadions tijdens de eredivisie, maar vooral kwalificatiewedstrijden voor de diverse Europese voetbalwedstrijden? Waar geschreeuwd, gejuicht en gehost wordt wanneer er een doelpunt is gevallen. Ja, wordt er gezegd, ze zijn allemaal corona negatief of volledig ingeënt. “Spreiden en op je komt blijven zitten”, riep demissionair minister Hugo de Jonge, die ook riep Dansen met Janssen met alle gevolgen van dien. Maar wat gebeurt er in de rust? Iedereen, of bijna iedereen, kwam in beweging om of naar het toilet te gaan of een pilsje te pakken. Anderhalve meter, nooit van gehoord!

Is het dan vreemd dat de voorzitter Theo Engels van de Hellendoorn Rally in een interview met mij flink van zich afbijt en vraagt aan gemeenten waar de Rally een proef plaats vindt zich van het advies naast zich neer te leggen en de ultieme wens uitspreekt, dat “de vele vrijwilligers van onze Hellendoornrally gelijk hebben in hun opvatting omtrent de burgemeesters van Hellendoorn, Wierden, Twenterand en Rijssen/Holten en dat zij wel weten en begrijpen dat er een rechtvaardig besluit wordt genomen waarbij de Hellendoornrally wordt behandeld, gelijk zoals dat in andere regio’s gebeurt”.

Gelukkig weten ze op het gemeentehuis van Rijssen/Holten dat dit geen risico beperkende maatregelen zijn, maar ook dat dit maatregelen zijn die voor niemand uit te voeren zijn. Ik hoop dan ook dat de andere gemeenten snel volgen en dat er snel groen licht komt: wie bedenkt zo iets want dit is aan niemand meer uit te leggen. Zoveel rechtsongelijkheid!

Jaap Gönning.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer