Nick Zwienenberg snelste Nederlander in Berlijn

Voor 3 leden van ASV Atletics Nijverdal stond 26 september 2021 rood omcirkeld in hun agenda. Nee, niet om de Nijverdalse CityRun te lopen maar voor de marathon van Berlijn! Schema’s, voeding en testwedstrijden, alles stond in het teken van deze mooie marathon.

Nick Zwienenberg liep door de straten van Berlijn en gesteund oor duizenden toeschouwers naar een super eindtijd; 2.27.17 en dat is een dik persoonlijk record. Daarmee werd hij ook nog eens de beste Nederlander in de prestigieuze marathon van Berlijn. Nick verbeterde ook nog eens het oude  clubrecord (2.32.38) van Udo Zwijnenberg uit 2007. Peter Bruinsma deed het ook al uitmuntend door met 2.36.07 de vierde atleet te worden in de categorie mannen 50+. Met deze tijd pakte hij het clubrecord af van Jeroen Machielsen. Jeroen liep in 2017 de marathon van Enschede in 2.53.37. De derde Atletics atleet in Berlijn was Harold Huijssoon. Harald liep zijn debuut marathon in een hele mooie eindtijd; 2.46.37.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer