Theo Oude Steenhof clubkampioen Shortgolf Vereniging Tubbergen Twente

Onder stralende weersomstandigheden werd op zaterdag 4 september de jaarlijkse strijd om het clubkampioenschap van Shortgolf Vereniging Tubbergen Twente gehouden op de thuisbaan bij
Recreatiepark ’n Kaps. Bij deze krachtmeting tussen de leden van de vereniging staat de clubtitel op het spel. De winnaar/winnares krijgt de wisselbeker en mag zich een jaar lang clubkampioen noemen. Door de activiteitencommissie waren de flights ingedeeld en nadat de namen bekend waren gemaakt werden de deelnemers/-sters nog op het hart gedrukt zich aan de geldende golfregels te houden zodat er een faire strijd kon plaatsvinden.

De golfbaan was door ’n Kaps netjes gemaaid en lag er goed bij. Ook de greens liepen goed. Met de nodige nervositeit bij de deelnemers werd begonnen aan de wedstrijd en menig maal hoorde je een kreet als een goede putt was gemaakt of een gesmoorde verwensing als een bal op enkele millimeters de hole miste of op enkele centimeters voor de hole tot stilstand kwam. De meer ervaren leden waren relatief snel klaar met de 18 holes; de minder geoefenden deden er iets langer over.

Na afloop werden de scores door de wedstrijdcommissie geteld en op een rijtje gezet. Er werd een rangschikking gemaakt in volgorde van het aantal slagen per deelnemer/-ster en een volgorde met inachtneming van zijn/haar handicap. Door de voorzitter werd de uitslag bekend gemaakt en deze was als volgt:

Zonder inachtneming handicap:
En clubkampioen 2021: Theo Oude Steenhof: 59 slagen;
Ex aequo: Marjo Schothuis en Elly Op de Weegh met elk 63 slagen.
Met inachtneming handicap:
Elly Op de Weegh 55 slagen
Ex aequo: Roelof Reinds en Theo Oude Steenhof met beide 56 slagen.

Onder luid applaus werd de wisselbeker uitgereikt aan Theo Oude Steenhof, die hier terecht erg trots op was. Voor de andere prijswinnaars was er een doosje met golfballen met het logo van de vereniging en een doos met versnaperingen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer