Top badmintontoernooi in IISPA

De beste badmintonspelers van het land worden verwacht op het toernooi dat 4 september wordt georganiseerd in de IISPA-hal. Het toernooi is een idee van Jimmy Cress die al meer dan een jaar werkt aan de voorbereiding samen met de stichting Badminton Promotie Oost. Het Sportbedrijf Almelo en Badminton Nederland ondersteunen dit toernooi waarbij spelers aantreden uit de Eredivisie en de 1e, 2e en 3e divisie.

Eendaags-toernooi voor top badmintonners: 

Samen met onder meer Michael van Santen, Johan Assink en Karin Li heeft Jimmy Cress het toernooi opgezet. Daarmee hopen ze het badmintonnen in Oost-Nederland een extra boost te geven. Op zaterdag 4 september begint het toernooi om 9.00 uur en rond 20.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats. Daarnaast is er ook een jeugdtoernooi en dat begint ook om 9.00 uur en om 17.00 worden daarvan de prijzen uitgereikt.

Jimmy Cress: “De topspelers uit de eredivisie, met Sebatiaan Li, Marco de Jager, Lisa Bomers , Riemco Hof, Mireille van Daal en Niels Veenstra beginnen om 14:00 uur en spelen in de Topsporthal”

De 1e t/m 3e divisie spelers strijden om een finale plaats om tegen de Eredivisie spelers in 1/8 finale te spelen. Om 13:00 wordt er een demo en een clinic gegeven. De finale wedstrijden worden om ongeveer 14:00 gespeeld te beginnen met de 1/8 finale.

Cress: “In de Breedte sporthal wordt een jeugdtoernooi gehouden uit alle districten. Er worden wedstrijden gespeeld in de volgende leeftijdsgroepen”:

Opstart groep: Dit zijn beginnend badmintonnerspelers

Leeftijdsgroep U13 jaar

Leeftijdsgroep U16 jaar

Leeftijdsgroep U19 jaar

Belangstellenden zijn welkom en de entree is geheel gratis.

Volgend jaar kan het een ‘inclusief toernooi’ worden

De dag erna op zondag 5 september volgt het parabadmintonnen bedoeld voor een hele brede groep sporters met allerlei beperkingen waaronder ook vormen van autisme. Voor het toernooi is er veel onderlinge samenwerking met het topsporttoernooi. Organisatoren helpen elkaar om de beide toernooien goed te laten verlopen.

‘Graag willen we de sporters samen op één dag in de hal laten sporten waarmee het een inclusief toernooi wordt,’ vertelt Janneke Leeuwerik van het Sportbedrijf Almelo. ‘Het is voor ons ook een mooie oefening voor de Special Olympics die in 2022 worden gehouden. Het Turnen en badminton vindt dan plaats in de IISPA-hal. De spelen worden gehouden van 10 juni tot en met 16 juni 2022.’

Eerste editie van het toernooi:

De beide dagen vragen van alle kanten de nodige inspanning. Om een dergelijk toernooi te kunnen realiseren moesten er ook de nodige sponsoren geworven worden. Johan Assink heeft daar veel tijd en energie ingestoken. Maar het vele werk werpt zijn vruchten af, er hebben zich inmiddels 70 spelers aangemeld. Badmintonners die in de hoogste divisies spelen kunnen zich nog steeds aanmelden voor het toernooi van 4 september via toernooi.nl.

Bron foto’s (tekst): Omroep Almelo (Aavisie)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer