Droomontmoeting Schaatsteam Reggeborgh en Special Olympics sporters bij partnership ondertekening

De Special Olympics sporters konden hun ogen op maandag 18 oktober niet geloven. Als grote verrassing kwam het voltallige schaatsteam van Reggeborgh de skeelerbaan op van Schaats- en Skeelervereniging Rijssen.

Foto omslag: Ireen Wüst en Kjeld Nuis trots op het ‘We Love Special Olympics T-shirt met handtekeningen

Fotograaf: Emiel Muijderman

Een bijzondere ontmoeting op een bijzondere plek. Exact op deze locatie worden volgend jaar – op 11 juni – de Special Olympics Nationale skeelerwedstrijden gehouden. Een bijzondere ontmoeting, die in het teken stond van het partnership tussen Reggeborgh en Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022, dat op deze speciale middag werd beklonken.

Droom

Onder het mom van een testtraining op de ‘Special Olympics baan 2022’ werden de g-skeeleraars uit Hengelo en Deventer naar de skeelerbaan in Rijssen gelokt. Ook Special Olympics ambassadeurs Wessel, Marjolijn, Teun, Laxmi en Maartje dachten nietsvermoedend alleen een handtekening te hoeven zetten onder het sponsorcontract. Niets bleek minder waar. Nadat de skeelerbaan door Burgemeester Arco Hofland officieel was omgedoopt tot ‘Special Olympics Skeelerbaan 2022’, was er voor de ambassadeurs nog een enorme verrassing geregeld. Opeens kwam daar het voltallig schaatsteam Reggeborgh aan, met onder meer Ireen Wüst, Kjeld Nuis, Femke Kok en Gerard van Velde. Ambassadeur Maartje: “Ik kon het niet geloven, een droom die is uitgekomen. Ik ben groot fan van Ireen Wüst en we hebben al een keer samen geschaatst in Thialf. En nu is ze hier speciaal voor ons in Twente, écht geweldig.”

Rollen omgedraaid

Na de ontmoeting was het tijd voor een interview. En de rollen werden voor de verandering eens omgedraaid. Het schaatsteam van Reggeborgh vroeg de Special Olympics sporters het hemd van hun lijf. Op de vraag van Ronald Mulder – “Hoe vind je de skeelerbaan?”, vertelde de 17-jarige Hanz van schaats- en skeelervereniging Hengelo vol glinstering in zijn ogen dat hij de omhooglopende bochten erg gaaf vindt. Heuse ‘We love Special Olympics T- shirts’ mét handtekeningen werden uitgewisseld. En tot slot werd er nog een flinke krachtmeting uitgeoefend, tijdens een skeelerwedstrijd tussen de g-skeelers en een aantal leden van Schaatsteam Reggeborgh. Na een spannende race kwam iedereen onder luid applaus als winnaar over de streep. Dweilorkest de Brandhuultjes uit Holten zorgde voor de vrolijke noten in een sfeervolle winterse ambiance. Na de race kon iedereen de helden ontmoeten bij de koek en zopie tent.

Dat Reggeborgh trots is op deze partnership moge duidelijk zijn: “Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan sporten, ook mensen met een beperking. G-sport hoort daar natuurlijk bij”, aldus een trotse Inge Wessels.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer