Jaap Gönning neemt na 15 jaar afscheid bij SportinTwente.nl: “T’is mooie wes”

Vele lezers van www.sportintwente.nl zal het ongetwijfeld opgevallen zijn dat er sinds 1 oktober iets veranderd is binnen de redactie van deze sportsite. Ik ben namelijk na bijna 15 jaar gestopt. Op z’n Twents gezegd, “t’is mooie wes”. Vijftien jaar is een lange tijd en ik mag wel zeggen dat wat toen begonnen is, meer aandacht voor de amateursporten, is uitgegroeid tot een sportsite die bij velen, ook buiten de regio, in de smaak is gevallen.

Bijna in mijn eentje heb ik de site gebracht op wat het nu is. Vooral in de weekenden was het alle hens aan dek om het motto “het laatste sportnieuws bij Sport In Twente het eerst” waar te maken. Weekenden van 20, 25 uur waren meer regel dan uitzondering. Mijn motto was om de berichten in ieder geval eerder op de site te zetten dan dat het een dag later in de regionale krant(en) te lezen was.

Ik was echter wel afhankelijk van al die mensen die de berichten stuurden (Hans, Herman, Gerrit, Jan-Pieter, Martin, Rick/Rob, Marcel, Pien, Loes, etc.) Maar ook met name van de fotojournalisten en ik wil er toch een paar noemen zonder andere clubfotografen te kort te doen: Ron Jonker, Herman Zandhuis, Jan Bredewoud en Wim Beunk, jongens ontzettend bedankt op jullie kon ik altijd rekenen en afspraken mee maken. En ik mag natuurlijk ook niet de sporters vergeten die spontaan meegewerkt hebben aan het item van “sporter van de week” en de clubs die model hebben gestaan als club van de maand. Mooie items waarmee Sport In Twente duidelijk het verschil heeft gemaakt met andere sportsites. Fijn om met jullie te werken. Maar ook gaat mijn dank uit aan Brian Brokelman die na het stoppen van Ramon Grootelaar het heeft aangedurfd het stokje over te nemen. Brian bedankt.

Mijn motto was ook dat eigen nieuwsgaring de beste reclame is en dat betekende veel, alle, verslagen lezen, redigeren en randverschijnselen, hoe goed bedoeld ook, eruit te halen. Mooi voor de eigen website en het clubblad maar, dat vond en vind ik nog steeds, niet geschikt voor een site waar ook anderen belangstelling voor hebben. Ik hoop dan ook dat mijn opvolger(s), dit minimaal ook gaan doen en nog verder gaan verfijnen.

Het gaat jullie allen goed, maar blijf vooral gezond. “T’s mooie wes. Good goan”.

Jaap

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer