Twee dik verdiende punten voor Rosstars

Zaterdag stond voor de Rossumse dames van Rosstars de uitwedstrijd tegen Sudosa Desto op het programma.

Foto omslag: Herman van der Wal

De Assense vereniging staat bekend om haar goede dameslijn en staat bol van talentvolle speelsters. Vooraf was de inschaling dan ook dat de dames van Rosstars de mindere zouden zijn in dit treffen, maar niks bleek minder waar.

Rosstars begon prima aan de wedstrijd en wist de thuisploeg prima partij te bieden. Via 11-11 en 19-18 ontspon een mooie gelijkopgaande strijd. Pas op 23-22 wist Sudosa Desto door te drukken en moest Rosstars de eerste set aan de thuisploeg laten. De tweede set leek de thuisploeg door te willen drukken en liep via 8-4 zelfs uit naar een 12-6 voorsprong. Rosstars knokte en bleef vertrouwen op haar eigen spel. Dit resulteerde er in dat de achterstand langzaam verkleind werd en de Rossumse dames tot 17-16 terugkwamen in de set.

Sudosa Desto sloeg opnieuw een gaatje en liep via 21-17 uit naar een 24-19 voorsprong. De dames van Rosstars waren echter niet van plan om dit laatste punt zomaar aan de thuisploeg te geven. Met Dana Nijhuis aan service die twee aces wist te serveren en een mooie aanval van Hanne Schuurman was het gat tot 1 punt verkleind. Op 23-24 volgde een bedenkelijke beslissing van de scheidsrechters, die de Rossumse dames naast de thuisploeg bracht en opeens lag alles weer open: 24-24.

De rally die volgde was er eentje waarin Rosstars haar kracht liet zien. In de 45 seconden waarin de bal maar liefst elf keer de netrand passeerde, werden de harde aanvallen van Sudosa Desto allemaal van de grond gehaald en was het Milou Holsink die met een mooie aanval de Rossumse dames het eerste setpoint bracht.

De eerste kans werd niet verzilverd, maar een foutservice aan Assense zijde bracht op 25-26 het tweede setpoint voor Rosstars. Dit was hét moment voor coach Tjarko Muis om de 15-jarige Minke Mollink in te brengen met de opdracht om een moeilijke bal te serveren. Het Rossumse talent vervulde die opdracht met verve en maakte met een ace een einde aan de tweede set. Rosstars kwam op 1-1.

Het begin van de derde set leek een omgekeerde variant van de tweede. Dit keer was het Rosstars dat het betere van het spel had en dat een voorsprong wist te pakken. Na 3-7 en 7-12 leek Rosstars goed op weg om de winst in de tweede set een goed vervolg te geven. Maar Sudosa Desto bleek net op tijd weer bij de les en knokte zich terug in de set. Rosstars verviel in een dip en op 17-17 was het kantelmoment daar. De thuisploeg liep weg bij Rosstars en sleepte vrij gemakkelijk met 25-19 de derde set binnen.

Dat de dames van Rosstars op de goede weg zijn en hun spel meer en meer op orde krijgen bleek uit de vierde set. Gelijk werd er een 2-5 voorsprong genomen en werd de thuisploeg in een time out gedwongen. De tweede time out volgde al op 3-8 en Rosstars leek de dip uit de derde set goed verwerkt te hebben. Dat Sudosa Desto een goed team heeft was al duidelijk en dat lieten ze ook zien door zich terug te knokken in de set. Via 13-13 en 19-19 werd het een mooi volleybalgevecht tussen beide teams.

Een paar onnodige fouten aan Rossumse zijde leken de thuisploeg in een zetel naar de overwinning te helpen. Met een 22-19 voorsprong leek het slechts een formaliteit voordat Sudosa Desto een 3-1 overwinning kon bijschrijven. Tenminste, als ze niet tegen Rosstars hadden gespeeld. Rosstars knokte zich terug en op 23-24 wist opnieuw Dana Nijhuis een ace te produceren waarmee de vierde set een verdiende prooi werd voor Rosstars.

De vijfde set kon vervolgens alle kanten op. Het was echter Rosstars dat een iets te hoge foutenlast had en de set via 8-6 en 13-12 met 15-12 aan de thuisploeg moest laten.

Twee welverdiende punten gingen mee in de tas naar Rossum. En de wetenschap dat het er ook zomaar 3 hadden kunnen zijn stemt tot veel tevredenheid bij het team uit Rossum en geeft vertrouwen voor de toekomst.