Vitaal ouder worden? Samen bewegen met de VitalityClub

De VitalityClub Tubbergen is nieuw binnen Tubbergen en omstreken. Het landelijk initiatief, dat sinds deze week ook in Tubbergen is opgestart, is een samenwerking tussen Studio 546, Uniek Fysiotherapie, Buurtzorg, de Vlaskoel en Stichting Welzijn Tubbergen en Dinkelland.

Waarom?

Omdat zo’n club wonderen verricht op het gebied van preventie. Het voorkomen is immers beter dan genezen en met het oog op de toekomst is het goed daar met zijn allen stappen in te zetten.

Voor wie?

Voor iedereen die op een laagdrempelige manier wil bewegen. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau deelnemen. Of je nu sportief of minder sportief bent maakt binnen de VitalityClub Tubbergen niet uit. Samen bewegen en plezier staat voorop.

Wat?

We bewegen samen, drinken samen koffie, organiseren  leuke dingen met elkaar, gaan samen wandelen en kijken naar elkaar om.

Effect?

Door te bewegen kunnen mensen zich vitaler gaan voelen. Hierdoor kan het zijn dat er minder pijn wordt ervaren. Ook helpt bewegen bij een positievere mentale gezondheid. De VitalityClub Tubbergen kan ondersteuning bieden op het gebied van onder meer preventie, door te bewegen, lezingen op het gebied van gezond eten en valpreventie.

Verzamelpunt is bij het Sportcentrum de Vlaskoel, (De Vlaskoel, Sportlaan 4, 7651 LD Tubbergen) waar nadien ook koffie gedronken kan worden. Deelname kost 1 euro per week, ongeacht hoe vaak u per week deelneemt. Als u een week niet komt hoeft u niets te betalen. Het geld komt in de pot van de deelnemers. Hiermee kan materiaal aangeschaft worden of iets leuks van gedaan worden.

Doet u mee? Fantastisch! Kent u mensen uit uw omgeving die hier baat bij en/of plezier aan beleven? Moedig ze aan om het een keer te proberen!

De VitalityClub Tubbergen wordt iedere week georganiseerd op dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur en op donderdag van 14.00 tot 15.00 uur. De oefeningen worden uitgevoerd op de parkeerplaats aan de achterzijde van sportcentrum de Vlaskoel.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer