FC Twente/Heracles Academie Onder 21 ondanks verlies op de goede weg: ‘We gaan beloond worden’

Afgelopen zaterdag trof Onder 21 van de FC Twente/Heracles Academie de leeftijdsgenoten van NAC. De ploeg kwam goed voor de dag, maar vergat zichzelf te belonen.

Bron: FC Twente/Heracles Academie

Foto’s: FC Twente/Heracles Academie

Een oude voetbalwet zou zaterdag gelden, op Sportpark Heksenwiel in Breda. De FC Twente/Heracles Academie had een veldoverwicht, de tegenstander onder druk, creëerde voldoende kansen en gaf zelf weinig weg. Maar wanneer de mogelijkheden niet worden benut, vallen de doelpunten vaak aan de andere kant.

Verdedigend goed voor elkaar

NAC Breda en de FC Twente/Heracles Academie speelden een gelijkwaardige eerste helft, waarin beide ploegen weinig voor het doel kwamen. “We gaven weinig weg”, vertelt Nicky Kuiper. “Beide teams hadden het verdedigend goed voor elkaar, waardoor het moeilijk was er doorheen te komen. Toch creëerden we enkele mogelijkheden uit goed druk zetten.” Via Bram Marsman, Myron Bostdorp en Lammert Roossien zou de FC Twente/Heracles Academie de eerste helft voor het doel van de tegenstander komen. Een doelpunt zou het echter niet opleveren.

Geduld in balbezit

De FC Twente/Heracles Academie kwam scherp uit de kleedkamer en had het eerste kwartier een groot veldoverwicht. “We lieten de linker centrale verdediger bewust aan de bal om in te dribbelen, waarna we deze door druk zetten konden veroveren”, zegt Nicky Kuiper. “Daar creëerden we goede kansen uit. We hadden ook meer geduld in balbezit en verplaatsen ons vaker van links naar rechts en andersom. We drongen NAC ver terug op eigen helft.”

Door met waar we mee bezig waren

Na een uur op de klok kregen de gasten een penalty en lieten deze niet onbenut. Ondanks de tegentreffer gedurende een veldoverwicht. “Het had geen invloed op het spel”, vertelt Kuiper We gingen door met waar we mee bezig waren, wat resulteerde in de 1-1.” Na twee voor buitenspel afgekeurde doelpunten en enkele goede kansen kopte centrumverdediger Michel Driezen tien minuten voor tijd raak, uit een corner van invaller Stanislav Dyulgerov. Gezien het spel en de kansverhoudingen leek er meer in te zitten voor Onder 21 van de FC Twente/Heracles Academie.

Belonen

“In concentratie en beleving zaten we waar we moesten zijn”, zegt Kuiper. “Iedereen had het gevoel dat er nog meer in zat. We kregen nog goede kansen. Maar daar moet er dan wel één van in.” Maar ondanks de goede kansen, die in eigen zestien ook weinig werden weggegeven, wisten de gastheren met doelpunten in de 89e minuut en diep in blessuretijd de drie punten in huis te houden. Nicky Kuiper: “Het wordt tijd dat we onszelf gaan belonen. We zijn iedere week gelijkwaardig of beter. De tegenstander scoort, maar wij niet.”

Toch is het volgens de trainer/coach zaak dat wanneer je hem niet maakt, je als team op 1-1 moet kunnen spelen. Maar de oefenmeester kan zijn ploeg niet heel veel verwijten. “We zijn op de goede weg. Als je kijkt naar de ontwikkeling van ons team, zijn we goed bezig. We hebben het ook tegen de groep gezegd: We gaan uiteindelijk beloond worden.”

Zaterdag speelt Onder 21 van de FC Twente/Heracles Academie op het Trainingscentrum in Hengelo tegen de leeftijdsgenoten van N.E.C.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer