DTC boekt belangrijke overwinning in grimmige wedstrijd tegen TVV

Na een weekje vrij stond op Sportpark Lattrop de wedstrijd tussen DTC en TVV op het programma. De bezoekers stonden in de middenmoot, DTC in de top drie.

De thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd en wist de eerste kans direct te benutten. Huusken snelde langs zijn man en schoot laag in de verre hoek knap raak: 1-0. Ook de volgende kans was voor DTC, maar Scholte Lubberink kreeg de bal na een scrimmage niet tussen de palen.

Beter in de wedstrijd

Na zo’n twintig minuten kwam TVV beter in de wedstrijd. Een kopbal uit een vrije trap leek binnen te vallen, maar met een katachtige redding wist doelman Visschedijk dat te voorkomen. Kort daarna viel de gelijkmaker alsnog. Dit keer een scrimmage voor het doel van DTC. TVV wist de bal er wel in krijgen: 1-1. Vlak voor rust kreeg DTC een uitstekende mogelijkheid om met een voorsprong de rust in te gaan. Huusken was wederom te snel voor de verdedigers van TVV, dribbelde over de achterlijn en legde de bal prima terug. Tebbe kreeg de bal echter niet goed onder controle en kwam niet tot een schot. Ruststand 1-1.

Grimmiger

De sfeer werd in de tweede helft steeds grimmiger. Er was irritatie op en naast het veld en dat kwam de wedstrijd helaas niet ten goede. Nadat invaller Arens een opgelegde kans kreeg om de 2-1 te maken (na een goede actie over de rechterflank van Hof schoot Arens over) gaf de scheidsrechter een speler van TVV zijn tweede gele kaart, waardoor de bezoekers met tien man verder moesten. DTC had moeite om het numerieke overtal te benutten en kansen waren dan ook schaars. Het feit dat het spel vaak (lang) stillag door buitenspel en overtredingen hielp daarbij ook niet. Vijf minuten voor de tijd viel de treffer toch nog voor DTC. TVV kreeg de bal na een hoekschop niet weg en Scholte Lubberink prikte de bal raak: 2-1. Dit leidde tot grote vreugde bij de spelers en het door corona beperkt aanwezige publiek.

DTC trok de wedstrijd in de resterende minuten over de streep en boekte zo wederom een belangrijke overwinning. Met de winnende goal vlak voor tijd werd aanvoerder Pim Scholte Lubberink Man of the Match. Volgende week speelt DTC niet, op 5 december komt hekkensluiter Marienheem op bezoek op Sportpark Tilligte. De aftrap is zoals gebruikelijk om 14.00 uur.

Opstelling DTC: Visschedijk; Hof, Lubberink, Potijk, Hesselink; Groeneveld, Nijhuis, Olde Keizer (Arens); Huusken, Tebbe, Westerhof (Wessels).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer