Rivo Rijssen wint ook tweede Twentse derby

Zaterdagmiddag om 17.00 was het tijd voor Rivo’s tweede Twentse Derby. Dit keer uit in in de Veste te Borne, tegen Apollo 8 Dames 2. Net als vorige week was hoofdcoach Patrick te Vaarwerk nog op vakantie. Sander de Koning en Johan Strokap hadden het roer weer in handen.

Rivo begon nog wat onwennig aan de wedstrijd en kwam een paar punten achter. Op 13-10 nam de Rijssense ploeg een time-out en werd de boel aangescherpt. Dit leek te werken, Rivo kwam langszij en breidde de voorsprong uit naar 22-16. Apollo wist met twee aces nog dichterbij te komen, maar met een time-out en voor de pass ingebrachte Lotte Boerman, die dit meteen haar waarde liet zien, pakte Rivo de eerste set met 22-25.

Zoek gespeeld

De tweede set liep alles bij Rivo. De pass lag goed, verdedigend werd er veel gepakt en er werd goed geserveerd. Spelverdeelster Suzan Agterberg kon alle kanten op en de blokkering van Apollo werd zoek gespeeld. Met mooie aanvallen van onder meer Evita Logtenberg pakte Rivo op eigen serve elke keer wel een aantal punten, liep eenvoudig uit en pakte ook de tweede set: 13-25.

Stuivertje wisselen

Maar Apollo zou Apollo niet zijn als ze niet een poging deden om terug te komen in de wedstrijd. Ze leverden veel servicedruk en sprokkelden extra punten mee. Op 12-8 werd Boerman er weer ingezet om de pass te ondersteunen. Meteen pakte Rivo het punt en met Boerman aan serve werd het gat verkleind tot één á twee punten. Tot 20-18 was het stuivertje wisselen en op serve van Susan Schepers wist Rivo een voorsprong te pakken van 23-20 om daarna de set te winnen met 21-25.

Met drie punten op zak staat Rivo nu vijfde in de Topdivisie A, met in totaal elf punten. Het hoogst van alle teams uit Tukkerland. Volgende week speelt Rivo uit tegen Krekkers.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer