Sporter van de week: Florien Reesink met Apollo 8 op jacht naar zesde overwinning op rij

Apollo 8 is sterk aan het seizoen begonnen. De dames uit Borne gaan zondag tegen Team 22 alweer op jacht naar de zesde overwinning op rij. Met ook het Europese debuut op het programma zijn de komende weken voor Apollo 8 om naar uit te kijken. 

Foto omslag: Jan Bredewoud

Een vrij weekend komt voor een team dat topsport beoefent eigenlijk nooit ongelegen. Het perfecte moment om de batterij weer op te laden, geblesseerde spelers de mogelijkheid geven te herstellen en de gedachten misschien zelfs even te verzetten. Maar geldt dat ook wanneer je als team in een flow zit?

Foto: Sportfoto-Oost.nl

Flow

Van een flow mag Apollo 8 na zes gespeelde wedstrijden wel spreken. De eredivisionist uit Borne won al haar duels. Voor het vrije weekend werden in een week tijd Regio Zwolle Volleybal (3-1), Peelpush (0-3) en Draisma Dynamo (3-0) op de pijnbank gelegd. Met alweer de vijfde overwinning op rij mocht Apollo 8 zichzelf koploper noemen. Maar het team op dreef ervaarde het vrije weekend niet als een vervelende opbreking. “Het gaat ontzettend goed, dan wil je graag doorgaan”, vertelt Florien Reesink. “Maar er komen drukke weken aan. In die zin was een vrij weekend toch best prettig.” De libero, die twee seizoenen geleden terugkeerde bij Apollo 8 na drie seizoenen in Sliedrecht te hebben gespeeld, kon zich daarmee ook richten op haar studie Bewegingswetenschappen, die ze volgt aan de Universiteit van Amsterdam. “Uitrusten, maar ook andere dingen doen dan volleybal. Een dagje weg en aan de studie. Normaal gesproken spelen we iedere week een wedstrijd. Dan staat de gehele zaterdag ook in het teken ván die wedstrijd.”

Details

Een trainingsweek in aanloop naar een vrij weekend is misschien dan toch iets anders dan een ‘normale trainingsweek’. Maar voor Florien Reesink en Apollo 8 geldt ‘anders’ in dit geval in de goede zin van het woord. “Waar de focus normaal gesproken op de komende wedstrijd en de tegenstander ligt, konden we vorige week aan details werken”, vertelt Reesink. “Aan kleine dingen, maar ook individuele punten waar we als speelsters allemaal aan willen werken en eventuele aanpassingen in het systeem. Maar geen grote veranderingen, natuurlijk. We zijn goed bezig.” Of de zegereeks ook is gaan leven binnen het team? “We hebben het er niet echt over. We leven van wedstrijd naar wedstrijd. Maar we richten ons ondertussen ook op de doelen die we voor dit seizoen hebben gesteld, zoals in de Europese wedstrijden die eraan komen.

Foto: Sportfoto-Oost.nl

Europese wedstrijden

Florien Reesink zei al dat er drukke weken in het verschiet liggen. Voor Apollo 8 zijn de Europese wedstrijden om naar uit te kijken. De bekerwinst van afgelopen seizoen leverde Apollo 8 een toegangsticket naar Europa op. De Bornse vereniging neemt dit seizoen deel aan de CEV Challenge Cup, het tweede Europese toernooi. Apollo 8 is uitgeloot voor de 32e finales en mag direct aantreden in de 16e finales. Op 18 november komt Sanaya Libby’s La Laguna van Tenerife naar Twente. De week daarna reizen de dames uit Borne af naar de Canarische Eilanden, waar op 24 november de return op het programma staat. “De kaartverkoop is afgelopen week gestart”, zegt Florien Reesink. “Ik verwacht dat het een spannende, en hoop dat het een sfeervolle wedstrijd zal worden.” Wat voor tegenstander Apollo 8 mag verwachten moet nog blijken. “We hebben de beelden nog niet gezien. Maar het gaat vast niet makkelijk worden.”

Belangrijk duel

Sfeervol is het dit seizoen in ieder geval in De Veste in Borne. Apollo 8 heeft lang zonder supporters moeten spelen. Dat is dit seizoen gelukkig anders. Op steun hoopt Florien Reesink ook komende zondag, wanneer de competitiewedstrijd tegen Team 22 op het programma staat. Met maar drie punten verschil op de ranglijst, waarbij moet worden vermeld dat Team 22 een wedstrijd minder heeft gespeeld, mag er worden gesproken van een belangrijk duel. “Team 22 is een goede tegenstander”, aldus Reesink. “Ze beschikken over ervaren speelsters, aangevuld met enkele jonge meiden. Met veel hoogte en kracht zijn ze een lastig team om tegen te spelen. Maar wij kijken uit naar de wedstrijd. Voor ons is het een goed te zien hoe we er als team voorstaan en waar we aan moeten werken.”

Foto: Sportfoto-Oost.nl

Prijzen

Om goed te spelen zal Apollo 8 de servedruk en de blokkering volgens Florien Reesink goed op orde moeten hebben. Om goed te spelen, maar uiteindelijk om te winnen. Met drie punten word de koppositie heroverd, die momenteel wordt bezet door Sliedrecht Sport dat een wedstrijd meer heeft gespeeld. Of Apollo 8 zondag weer koploper is? “Op dit moment kijken we niet naar de ranglijst. Dat zegt nu ook nog niet zo veel. We zijn vooral met ons eigen spel bezig.” Maar met de bekerwinst van vorig jaar en de serieuze concurrentie die Apollo 8 aan Sliedrecht Sport wist te bieden, zijn de doelstellingen helder. “Dat we willen meedoen om de prijzen is wel echt een doel.”

De wedstrijd tegen Team 22 begint zondag om 14.30 uur in De Veste in Borne.

Foto: Rudy van ’t Rood
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer