VKC verslaat Ijsselmeeuwen in ‘ouderwets potje waterpolo’

Zaterdagavond stond voor VKC de vierde wedstrijd in de beker op de planning, tegen de competitiegenoot uit Zutphen. Met een aantal afwezigen werd er aangetreden met negen man. Deze negen hadden echter wel een hele duidelijke missie: Drie punten.

De eerste periode werd zeer slordig begonnen. Mannen van de tegenstander konden vrij doorkomen en eenvoudig hun kansen afmaken. Naarmate de periode vorderde kwam VKC beter in haar eigen spel. De posities werden sterk ingevuld en kansen werden meer dan overtuigend afgemaakt. Dit resulteerde in een magere voorsprong van 4-5 voor de mannen uit Tubbergen.

Steeds meer grip

In de tweede periode werd deze lijn doorgetrokken, de tegenstander had moeite met het hoge tempo en wist niet goed aan te sluiten. De midvoor werd goed bereikt en de verdediging lag goed. Hierbij moet ook worden opgemerkt dat keeper Patrick wederom sterk was in één-nul situaties, waardoor VKC steeds meer grip kreeg op de wedstrijd. Er werd gerust met een tussenstand van 7-11. Maar VKC zou VKC niet zijn als ze het zichzelf niet probeerden moeilijk te maken. Man-meer situaties werden niet benut en tegelijkertijd werden man-minder situaties door de tegenstander wel uitgespeeld. Deze onrust was echter niet te zien in de tussenstand, VKC wist weer één heel doelpunt uit te lopen. De thuisploeg wist de keeper twee keer te passeren en VKC deed dit vakkundig drie keer.

Ouderwets potje waterpolo

Volgens midvoor Raymond Broenink was dit eindelijk weer een ‘ouderwets’ potje waterpolo. Wat dit in hield was voor de rest van het team een vraag, later werd duidelijk dat Raymond graag houdt van een fysiek zwempotje. De vierde periode kan dus echt beschreven worden als een ‘ouderwets’ potje waterpolo: veel uitsluitingen en lekker zwemmen. Ook schutter Bram Paus wist nog een hattrick te noteren waardoor het beeld van ouderwets waterpolo helemaal compleet was. Eindstand: 14-19.  Wederom een sterkte pot vanuit de Tubbergse kant.

Volgende week wordt de competitie weer hervat. Tegen de inmiddels bekende tegenstander De Hof wordt er om 18.15 aangetreden in Markelo.

Doelpunten

Rob Kienhuis (5)

Bram paus (4)

Raymond Broenink (4)

Jurian Krom (3)

Rogier Krom (2)

Sem Meijer (1)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer