Webton Rinke Olthof

Webton verslaat koploper!

Wisselvallig, zo worden de prestaties van Webton Hengelo in de Topdivisie van de afgelopen weken genoemd. De ploeg was duidelijk zoekende naar vaste patronen en zelfvertrouwen. En als dan koploper Sudosa uit Assen op bezoek komt dan stijgt de spanning.

Maar de mannen van trainer Rinke Olthof begonnen zeer zelfverzekerd aan de wedstrijd en wonnen de eerste en tweede set met 25-22 en 25-21. Daarna kwam Sudosa beter in het spel en won de derde set met 20-25.

Even leek Webton aangeslagen en begon het de vierde set veel te aarzelend en onzeker. Een aantal goede aanvallen van onder andere Sybe Tabak bracht het team weer langszij en via 26-24 ging de setwinst en de eindzege met 3-1 naar Webton, dat zich door deze zege plaatste in de middenmoot.

Een middenmoot, die uit veel teams bestaat met onderling zeer kleine verschillen. De uitwedstrijd naar het onderaan staande Bedum volgende week zaterdag is een mooie gelegenheid om weer aan te haken bij de kopgroep.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer